Skærbækcenteret udvider hele tiden

af | 6 juni 2019 | Samarbejdspartner

På grund af den ekstreme tørke sidste sommer, måtte man hurtigt finde en løsning, så græsbanerne kunne kunstvandes. Nu er man forberedt med et vandingsanlæg, så banerne er så perfekte som muligt – også hvis der senere skulle komme en tørkeperiode.

Samtidig har man lige investeret 1 mio. kroner i ombygning af omklædningsrummene, så de svarer til forventningerne fra både de lokale idrætsudøvere og fra gæsterne fra hele landet samt en stor del af Nordtyskland. Rammerne skal være professionelle både for amatører og professionelle idrætsudøvere.

1 kunstgræsbane, 6 græsbaner samt 2 idrætshaller rækker stadig et godt stykke ad vejen for de besøgende sportsfolk, men i spidsbelastningsperioder må man lave aftaler med de nærliggende haller og kunststofbaner, som ligger inden for kort bustransportafstand.

Skærbækcentrets faciliteter
Vue ud over Skærbækcentrets faciliteter

Når Flemming Larsen holder træningssamling med sit DU-19 håndbold landshold, Brøndby kommer med deres U-10-hold, Bremen med deres U-17 drenge, Middelfart med deres divisionshold, THW Kiel med et U-17 herrehåndboldhold eller der kommer et amerikansk fodboldhold fra Hamburg Huskies, så er det de sportslige faciliteter, der tæller mest. Men overnatning og afslapning mellem træningspassene i moderne familiehuse vil uden tvivl give en form for ro, så spillerne er mere oplagte på træningspassene.

Endelig skal der nævnes mulighederne for at spille bowling, tage i svømmehallen med spabad eller at gå i fitnesscentret som alternative aktiviteter. Skærbækcentret er også klar over at fysiske aktiviteter kræver mad, som ikke bare gør en mæt, men som er indbydende, sund og en nydelse for øjet. Der er også taget hensyn til folk, om har glutenallergi eller som ikke spiser svinekød. Alle skal føle sig velkomne.

Vil man som klub ud over egen træning gerne have en eller to træningskampe mod jævnbyrdige modstandere får man løst problemet af Arne i Skærbækcentret. Han kender en masse klubber og deres trænere lige fra EFB, Vejle, Sønderjyske m.fl. og for de lokale klubber er det nok også sjovt at prøve kræfter mod en hel ny modstander.

For lederen af Skærbækcentret Søren Hansen er det en stor opgave at undgå spidsbelastningsperioder, hvor faciliteterne bliver booket meget tæt, så det er svært at improvisere med ændringer af tider og aftaler. Men de første måneder i året er primært booket af danske fodboldhold som forberedelse til den kommende sæson. De tyske fodbold- og håndboldhold dukker op i sommermånederne som forberedelse til efterårssæsonen.

DBU booker hvert år ugen omkring 1. juli, hvor de afvikler en af deres 4 A-licenskurser. I år, hvor der kun er 3 kurser, var det ikke Skærbæk, som blev fravalgt. Det må da tyde på stor tilfredshed med faciliteterne. Storbrugerne af centret er naturligvis de lokale idrætsforeninger og beboerne i Skærbæk. Dem bliver der uden tvivl flere af i fremtiden, fordi der i sommeren 2020 kommer en helt ny skole til at ligge op og ned ad centret. Og en skole, hvor børnene kan gå hele deres skoletid, tiltrækker yngre familier.

Skærbækcentrets feriehuse
Muligheden for at bo i små “familier” dyrker det sociale

Som en tidlig optakt til den nuværende sæson var det nuværende tophold i fynsserien OKS på en kombineret træningstur og social tur på Skærbækcentret en fredag – søndag.

Assistenttræneren Allan Jensen siger:

  • Banerne var lækre og af top kvalitet.
  • Husene, vi boede i, var bare klasse.
  • Alle ansatte var bare glade og hjælpsomme.
  • Virkelig god og varieret mad, hvor selv de somme tider lidt kræsne unge mennesker intet havde at klage over.
  • Vi kommer gerne tilbage igen.

Middelfart Boldklub var der fire dage i foråret, og sportschefen, Søren Godskesen, siger:

  • Meget fin kunstbane.
  • Fint program, alle aftaler blev overholdt og ingen ventetider.
  • God mad tilpasset fysisk aktive unge mennesker.
  • De fine huse var med til gøre det fire dages ophold godt.
  • Vi havde selv lavet aftale med en modstander af passende styrke.
Busture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDdbuVerona CupWinther Sport og Fritid.Boldtour og EventSkaerbaekcentretteamsports.comSportConcept InternationalLæs mere om Formthotics på