Midtfyns Bryghus kæmpede sig flot gennem corona-krisen

af | 30 juli 2021 | Samarbejdspartner

Når modstanderen i fodbold spiller anderledes, end man havde forventet, må man ændre på taktikken. Når modstanderen spiller som forventet, kan man afprøve nye ting og tænke på udviklingsstrategi på længere sigt. Disse to verdener har Eddie Szweda været i med sit hold Midtfyns Bryghus de seneste to år.

Verden ændrede sig for Eddie, da coronaen lukkede landet ned, for så havde han ikke mulighed for at samle folk til ølsmagning tilsat standup-comedy fra chefen selv om at udleve The America Dream.

Det giver Danmark de bedste muligheder for, fordi vi har friheden men også den sociale sikkerhed, så man ikke lige pludselig falder helt ned på samfundet bund, hvilket let kan ske i USA. – I 2019 var jeg ude ved 5300 mennesker, i nogle tilfælde seks gange om ugen efter almindelig arbejdsdag. – i 2020 var det kun 1300. Kunne en klub eller forening samle 40 personer fra lokalområdet, kom Eddie gerne. Han kom og kommer stadig ud til de mindste bebyggelser, så man kan gå hjem. Lidt for meget smagning kunne godt give problemer med bilkørsel hjem. Underholdning fra Eddie med ølsmagning kan være et godt udgangspunkt for en aktiv og kreativ forening til at gøre god forretning.

Så er der serveret mad og drikkevarer.
Så er der serveret mad og drikkevarer.

Da man ikke kunne samle mennesker, kørte Eddie selv landet rundt og afleverede sine varer privat. Bare man bestilte to kasser, blev det bragt ud inden for 14 dage. Men det var noget af et planlægningsarbejde! Den megen kørsel landet rundt var såmænd fint nok, siger Eddie. Han kunne tænke mange tanker og snakke meget i telefon, mens han kørte ad de næsten mennesketomme veje i Jylland. Folk arbejdede jo hjemme. Ulempen var en fartbøde samt en vægtforøgelse pga. det stillesiddende arbejde og fastfood. Eddie måtte forøge sin arbejdsuge betragteligt, og en af de ansatte måtte fyres. Det sidste havde han det ikke godt med.

Nu spiller modstanderen dvs. samfundet igen forudsigeligt, og Eddie kan tænke på udviklingsstrategi. Han har haft gode venner i vores tilbagevenden til det normale, siger han: Det fine vejr, EM i fodbold og de deraf følgende fællessamlinger samt at studenterne har kunnet fejre deres eksamen. Og endelig har 85 – 90 procent af salget været til detailhandlen. -Så vi har ikke været så hårdt ramt som andre, siger Eddie

Eddie har nu tabt 5 af de kilo, som de mange timer i bilen gav ham, han er holdt op med at ryge og han er begyndt at spille golf 2 gange om ugen. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Økonomisk var 2019 det bedste år nogensinde, 2020 var jo forventeligt knap så strålende, men Eddie har udtalt ”stor tilfredshed med resultatet.” Januar i år startede lidt skidt, men ellers nu kører det som i 2019.

Gunners ale er en rød velsmagende ale, som passer perfekt til en god kamp. Den kan med fordel nydes fra en pokal.
Gunners ale er en rød velsmagende ale, som passer perfekt til en god kamp. Den kan med fordel nydes fra en pokal.

Eddie har fremtidsplaner. Han vil gerne have bygget til, så han kan udvide produktionen med frugtprodukter som fx sodavand, frugtsaft og cider lavet på lokale fynske varer.

Eddie har tanker, som rækker langt ud i fremtiden, men som han siger, skal man tage ét skridt ad gangen. Og så handler det om, at markedsføre produktet, historien bag det, økonomien og en passion for det, man laver. Man kan lave verdens bedste produkt og gå fallit, hvis ingen ved at produktet eksisterer.

Der findes i Danmark ca. 200 lokalbryggerier, så man skal ud på landevejene.

Læs mere om Formthotics pådbuBoldtour og EventWinther Sport og Fritid.SportConcept InternationalBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSkaerbaekcentretteamsports.comVerona Cup