Med ”Fodboldpakker” til Premier League

af | 19 marts 2019 | Samarbejdspartner

Med Tipslørdag startende i 1970’erne blev danskernes øjne åbnet for engelsk fodbold. Det er for mange danskere blevet til et livslangt kærlighedsforhold til Tottenham, Leeds, Wolverhampton, Arsenal osv.

En kærlighed, som er blevet givet videre til den næste generation, og en tur til drømmenes klub ville man gerne bruge nogle dage på. Sådan en chance fik Newcastle-fansene, da ”Fodboldpakker” tilbød en tur fra d. 22. – 28. februar med oven i købet to hjemmekampe mod henholdsvis Huddersfield med Zanka, Billing og Lössl samt Burnley. To enormt vigtige kampe mod to andre kandidater til nedrykning. Desuden var der mellem kampene rundvisning på stadion.

”Fodboldpakker” lover, at vi bare skal vælge kampen, så står de for resten, og det lever de i allerhøjeste grad op til. Man får jævnligt informationer tilsendt, og er man i tvivl om noget, kan man bare sende en mail, så kommer der hurtigt svar.

Fly – og togrejserne er lagt så godt, at man ikke kommer i tvivl, om man nu kan nå næste rejse, og samtidig er der ikke en lang ventetid. Hotellet ligger fint med kun 20 minutters spadseretur til banegård og centrum og lidt længere til stadion.

For nogle af deltagerne var turen tydeligt en far/søn-tur, hvor faren skulle give sin begejstring for Newcastle F.C. videre til sin søn tilstrækkeligt langt væk fra familiens øvrige medlemmer. En såkaldt dannelsesrejse, hvor den engelske fodboldkultur skulle opleves.

For andre var det ud over fodboldoplevelsen en mulighed for at besøge familien i England. Men for alle var det også en mulighed for de to dage, hvor der ikke var kampe eller klubbesøg at være turist. Romerrigets nordgrænse, som var en vold bygget tværs over England, passerede lige forbi Newcastle. Mange steder er der tydelige rester af volden fra Hadrians tid. Et museumsbesøg kunne nok også give en oplevelse, som man ikke bare kan se i Danmark. Eller blot en byvandring, der giver eksempler på den store forvandling fra industriby til moderne by, som Newcastle har oplevet. At vejret var som en sydeuropæisk forårsdag var lige det, der satte prikken over i’et.

Hovedoplevelsen: Newcastles to kampe var imponerende at opleve – dertil også livet i centrum op til kampene. Over 50.000 tilskuere til hver kamp med tre dages mellemrum er imponerende. I Danmark kommer man på stadion for at se fodbold. I England kommer man for at leve sig ind i kampen og være aktivt med. Hvor i Danmark får man hele stadion til at klappe og juble, hvis man lægger en aflevering på tværs, takler bolden ind på modstanderen, så man får indkast, eller skyder otte meter over målet? Når man bliver skiftet ud, rejser alle 50.000 sig og klapper en ud af banen. Hvor ellers får man sådan en ros for sit arbejde?

En ting er at se fodbold fra England på tv. Noget helt andet er at være med på stadion, og noget helt ekstra er at være med der, hvor ens eget engelske hold spiller.

Giv dig selv den oplevelse. Du kommer til at være sammen med nogle engagerede og vidende danskere. Du skal bare vælge kampen, så står ”Fodboldpakker” for resten. Tryk på deres logo blandt samarbejdspartnerne.

Verona CupLæs mere om Formthotics påSportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBoldtour og EventSkaerbaekcentretBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaWinther Sport og Fritid.teamsports.comdbu