Jess er sin søns træner

af | 18 marts 2019 | Færøerne

Mens mange foreninger og klubber har problemer med at finde (nok) frivillige, var der ikke specielt mange overvejelser at gøre for Jess Schrøder Christensen, da han blev tilbudt trænerjobbet for sønnen Viggos hold for 7 år siden.

40-årige Jess Schrøder Christensen har mere end 35 års erfaring med fodbold. Og selvom trænerkarrieren kun er 7 år gammel og det næste trænerudviklingsstep er niveau B2, så er han så glad og tilfreds med arbejdet som U13-træner i FK Odsherred, at han overhovedet ikke mærker et behov for at slippe sporten.

De første par år, fulgte den tidligere aktive forsvarsspiller sin søn Viggo fra sidelinjen, men da holdet på et tidspunkt stod og manglede en træner, tog Jess en hurtig beslutning om, at han nok var den rette til dét job. Og siden har han nydt stor opbakning fra både spillere og de andre forældre. Der trænes to gange om ugen i halvanden time og dertil kommer, naturligvis, weekendernes kampe.

FK Odsherred - taktik
FK Odsherred – taktik

At være træner for sin egen søn, har ikke givet, hverken Jess eller sønnen Viggo – eller holdet som helhed nogen problemer.

-Viggo er på holdet, fordi han er god nok til det. Ikke fordi, han er min søn, fortæller Jess.

Han fortæller videre, at der, i øvrigt, er plads til alle på holdet – uanset niveau.

Et nyligt overstået trænerkursus, gav ham også en indsigt i, at det ikke absolut er nødvendigt at vinde for enhver pris.

FK Odsherred - Holdbillede
FK Odsherred – Holdbillede

En af drengenes store udfordringer, er at gå fra 8-mands fodbold til 11-mands fodbold. Og Jess vil have et øget fokus på den tekniske træning og afslutninger hen over forårssæsonen. Derudover, arbejdes der også på en fælles Flensborgtur med et indlagt stævne, så drengene kan stå optimalt styrket af gode oplevelser på krop og sjæl inden den første turneringskamp. -Jeg føler mig fuld af ”drive” efter en kamp, griner Jess, det er sjovt at have med disse knægte at gøre. Jeg ser udviklingen, kender drengene og er bare glad og tilfreds over at være træner her i FK Odsherred.

Busture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDLæs mere om Formthotics påSportConcept InternationalSkaerbaekcentretBoldtour og EventVerona CupWinther Sport og Fritid.teamsports.comdbu