Thomas Frank Årets Træner 2022

af | 4 april 2023 | Årets træner

64 trænere i landets bedste rækker samt landstrænerne har for anden gang på tre år valgt Thomas Frank, Brentford, til Årets Træner. Da Thomas Frank fik titlen første gang fik han Brentford op i den bedste engelske række. Denne gang må det være for det flotte arbejde i den bedste række i England, hvor det i 2020 blev til sejre over blandt andet de to Manchesterklubber City og United og Chelsea. Nu i anden sæson behøver Thomas Frank ikke at se nedad mod nedrykningen; han kan derimod tillade sig at se opad mod pladserne, som giver europæisk fodbold til efteråret.

Den engelske liga er verdens bedste, hvor de bedste spillere og trænere kæmper mod hinanden om de rige sponsorer og for de mange fanatiske tilskuere. Drejede det sig kun om penge, kunne Thomas Frank og Brentford nok ikke klare sig. Men det man ikke kan købe sig til, må man så udvikle og arbejde sig til, kan man se.

De andre klubber i England er også ved at få øjnene op for Thomas Franks arbejde, idet enhver trænerfyring blandt topklubberne straks bringer Thomas Franks navn frem som en af kandidaterne til det ledige job.

Thomas Frank Årets Træner 2022
Thomas Frank Årets Træner 2022

De tre nærmeste kandidater om at blive Årets Træner 2022 er såmænd trænere, som også har været med til at skabe det gode ry om danske trænere ikke bare i Danmark men også i landene uden for vore grænser.

Bo Svensson har gjort Mainz 05 til en klub, som i dag betragtes som en selvfølgelig deltager i 1. Bundesliga. Bo Svensson spillede selv i klubben, blev senere træner for både U17 og U19 og vendte efter et år i udlandet i 2021 tilbage til jobbet som cheftræner. Så klubben valgte en træner, hvis kvaliteter de kendte, så man kan gætte på, at det kan blive et længerevarende samarbejde.

Kent Nielsen har allerede som Horsens-træner i 2005 oplevet at være Årets Træner. Det samme gentog sig i 2014, da han vandt the Double med Aab, efter han kom til klubben i 2010 og reddede dem på sidste dag fra nedrykning i en situation, som minder meget om den aktuelle. Med 7 år i Horsens, 5 år i AaB og indtil videre snart 4 år i Silkeborg er Kent Nielsen ikke en træner, man bare skiller sig af med!

Flemming Pedersen har siden 2006 – kun afbrudt af korte perioder i Brentford og Mainz 05 – været en del af det store trænerteam i Nordsjælland, hvor trænere ikke bare bliver fyret. Her er ledelse og trænere en enhed, hvor det primære er at udvikle unge spillere, så de kan få opfyldt deres drømme ude i de store klubber. Farums drøm er at spille på højeste niveau i Danmark, for at det kan lykkes at sælge spillere til høj pris. I første halvdel af 2022 sluttede FCN i bunden af superligaen, men efter efteråret afleverede Flemming Pedersen holdet på 1. pladsen.

dbuBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaBoldtour og EventVerona CupSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSportConcept Internationalteamsports.comSkaerbaekcentretWinther Sport og Fritid.Læs mere om Formthotics på