Sunde fødder er fundamentet for en sund krop

af | 19 december 2022 | Samarbejdspartner

Når væggen i huset begynder at slå revner, skyldes det højst sandsynligt, at fundamentet er ustabilt. Har man ondt i knæene, hoften eller ryggen kan det skyldes fødderne. Disse gener kan være skyld i, at børn undgår at være med i leg og boldspil og dermed melder sig ud af kammeratskabsgrupperne, at unge opgiver fodbold med vennerne og finder glæde ved e-sport eller anden stillesiddende sport og, at voksne må fravælge et job, som kræver, at man bevæger sig meget eller arbejder i uvante stillinger.

Børn elsker at løbe med bare tæer på blødt sand ved stranden. Det er meget sjovere end at løbe med bare tæer på et trægulv, på en asfaltvej eller på en græsplæne. Sandet er jo meget venligere over for fødderne end græs, asfalt og træ, for sandet giver jo efter for fodens tryk, så foden føler, at den får støtte på hele foden. Tager man så bagefter skoen på og løber en tur i sandet, mærker man tydeligere forskellen.

Fødderne er utroligt vigtige for os. Nogle har endog ansvaret for at fragte 100 kg rundt i mange timer hver dag i mange år, men når vi skal beskytte fødderne, køber vi kun den rigtige størrelse sko og bekymrer os mere om skoens ydre farve og form end om sålen, som foden skal træde på. Sålen er heldigvis ikke bare en flad plade, som den var for mange siden, men flere og flere har form efter fodens underside/fodsålen. Problemet er bare, at ikke alle fødder er ens; fx kan svangen have stor forskel i buens krumning fra person til person.

For børn, unge og voksne, som dyrker meget sport, hvor de presser fødderne meget, kan fodtøjet være en årsag til, at de tidligt opgiver karrieren, og for lidt ældre er der risiko for, at man opgiver den ugentlige fodboldtræning, fordi svangen med alderen bliver mindre fleksibel og derved sætter sig som træthed eller noget endnu værre i ankel, knæ eller ryg.

Alle børn, unge og voksne kan finde glæde ved at være sammen om sport med bevægelse. Hvem kan gå forbi en bold uden at sparke til den eller samle den op? Nogle vil bare være sammen med vennerne, andre vil have opfyldt nogle sportslige ambitioner, andre vil undgå fedme, andre nyder rytmen med to gange træning og kamp i weekenden væk fra hjemmet og alle forældre ønsker, at deres barn kan være sammen med skolekammeraterne til en sportsgren med bevægelse og glæde.

Jørgen Hansen, Dansk Træner Union

Formthotics indlægssåler giver kroppen det bedste udgangspunkt, for en hverdag uden ømheder, gener og skader. Formthotics indlægssåler varmetilpasses den enkelte fod, så fødderne får lige præcis den støtte og korrigering, som din krop finder optimalt – direkte i skoen!

Ved at give fødderne, kroppens fundament, de bedste betingelser, får brugeren en langt bedre komfort samt den optimale støtte og korrigering, som mindsker risikoen for overbelastning, slid og skader op igennem kroppen over tid.

Fodboldstøvler, løbesko, hverdagssko osv. er alle masseproduceret efter at passe til den gennemsnitlige neutrale fod. Med et par Formthotics indlægssåler vil pasformen være langt bedre, og du vil føle at skoen er produceret kun til dig.

Har du en uhensigtsmæssig fodstilling, behøver det ikke at være noget du mærker til hér og nu, da kroppen er så smart indrettet, at den kan kompensere for skævheden et andet sted. Kompenseringen sker i ankler, knæ, hofte eller lænd, og det er netop disse steder hvor, som kan give gener og skader med tiden.

Udover at få støtte til dine fødder, vil du også opleve en langt bedre komfort, mindre muskeltræthed og en bedre balance. Dette skyldes materialet som Formthotics er lavet af, og at foden får lige præcis den støtte, de steder, som den enkeltes fod og krop har behov for. Ved brug af Formthotics vil du opnå en fuld kontaktflade mellem fod og sko og dermed sprede kropsvægten over et større overflade på foden, og du vil derfor opnå en bedre balance og kontrol.

I forbindelse med sport øges belastningen markant på fødderne, men også i muskler og led. Løb, retningsskifte, accelerationer, hop vil med Formthotics belaste kroppen mindre og samtidig give støddæmpning, bedre balance og kontrollen vil optimeres.

Formthotics Sport kan bruges af alle, uanset alder, aktivitetsniveau eller problematikker. Formthotics laves af de førende sportsbutikker og tilbydes ofte gennem klubbernes og foreningernes samarbejdspartnere indenfor team-sport.

Har man allerede skader, kan man med fordel kontakte den lokale fysioterapeut, som kan give dig den rigtige vejledning og hjælp. Fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater og fodterapeuter bruger Formthotics Medical som en del af deres behandlingstilbud i en lang række problematikker.

/Jesper Hansen, Sports Pharma

 

 

Winther Sport og Fritid.teamsports.comSkaerbaekcentretVerona CupBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaBoldtour og EventSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSportConcept InternationaldbuLæs mere om Formthotics på