Sports Pharma leverer varerne

af | 25 juli 2022 | Samarbejdspartner

Som fysioterapeut i Vejle Boldklub har Mads Damgaard to vigtige opgaver: at forhindre spillerne i at komme til skade og at få skadede spillere klar igen. Til at hjælpe sig og de to andre fysioterapeuter i klubben har man Sports Pharma liggende nogle få hundrede meter væk, så de nødvendige hjælpemidler kan skaffes hurtigt. Med i alt næsten 1000 behandlere og forhandlere spredt ud over hele landet er vejen til hjælp for fysioterapeuterne i klubber og klinikker kort. Derudover har man i klubben også aftale med tre læger i tilfælde af alvorligere skader.

Forskellen på at være ansat som fysioterapeut i en klinik og i en fodboldklub er, som Mads siger, at man her er meget tæt på behandlingen. Ved morgensamlingen aflægges der status for de skadede spilleres situation lige nu. Som et ekstra frirum for spillerne har fysioterapeuterne og massørerne ry for at skabe et fælles rum med spillerne, hvor alt, hvad der bliver fortalt, bliver inden for de fire vægge der. Trænerne har typisk deres eget rum et andet sted i klubben.

Individuel behandling

For fysioterapeuterne er spillerne individuelle personer, som kræver individuelle behandlinger lige fra korrekt optapening til behandling af korsbåndskade, som Mads også oplever i VB. Ud over status skal han også have et program for den videre behandling frem mod det, som både træneren og spilleren selv ønsker: At kunne spille igen. Her er der en vigtig dialog mellem træner og fysioterapeut om at docere spilletiden på banen. Som Mads siger, så er de sidste 20 minutter i en kamp ikke det samme om de første 20 minutter, da undersøgelser har vist, at belastningen er betydelig større i kampens start end i slutningen.

Mads Damgaard fysioterapeut i Vejle Boldklub
Mads Damgaard fysioterapeut i Vejle Boldklub

Fodboldspillernes største belastning ligger på knæene og anklerne, som skal flytte – i nogle tilfælde -adskillige kilo i forskellige retninger og med forskellig fart på ikke altid det samme slags underlag samt kunne modstå fysisk kontakt med modstanderen. Vejle Boldklub begynder fx efterårssæsonen med to udekampe i Helsingør og på Amager på kunstgræs.

Sports Pharmas varer er for alle, uanset om man dyrker sport

Sports Pharmas primære vare er tapen, som kan stabilisere anklen, begrænse dens bevægelser og aflaste den. En simpel ting med enorm effekt!! Når en målmand bruger hovedbeskyttelse mod hjernerystelse ses en af Sports Pharmas varer tydeligt, mens ingen lægger mærke til dem, der bruger indlægget Formthotics i fodtøjet for at fordele belastningen på foden optimalt.

Det er også Sports Pharma, der leverer tilsætningsstofferne i det som spillerne indtager under træning og i pausen og efter kampen. Under træning er det vigtigt, at saltbalancen bliver genoprettet for at restituere hurtigt, mens proteinpulveret skal fylde depoterne op, da man i fodbold hurtigt skal blive klar til næste kamp.

Læs mere om Formthotics påteamsports.comdbuSkaerbaekcentretSportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDVerona CupBoldtour og EventBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaWinther Sport og Fritid.