KVINDEFODBOLD…. JA TAK !!

af | 18 juli 2022 | Fokus på kvindefodbold

Er på ferie her i Spanien – ca 80 km. uden for Barcelona, og jeg havde håbet på en snak med Andreas Christensen i forbindelse med hans præsentation i klubben, eller med Martin Braithwaite som stadig er tilknyttet.

Men hverken henvendelser til de to eller til familie eller klub, har givet noget resultat.

Så jeg har taget temperaturen på kvindefodbolden her i Spanien, og den svarer til temperaturen på min terrasse… ca. mega høj.

Alle EM kampe vises i TV, alle med omtale og gennemgang, og man mærker tydeligt, at ”menige” spanioler er bidt af boldspillet, og meget stolte af deres kvindehold.

Selvfølgelig er der mest fokus på puljen med Spanien, hvor også Tyskland, Finland OG Danmark deltager. Fra første kamp var holdningen, at Tyskland og Spanien skulle videre, men man var nervøse for, hvad Danmark kunne præstere. Efter Dks nederlag til Tyskland, steg optimismen til samme højde som temperaturen, så jeg fik næsten medlidende blikke fra mine spanske medgæster.

Indrømmet, under kampen kom jeg til at tænke på vort herrelandshold i gamle dage… masser af spil på egen banehalvdel, men ingen chanceskabende afleveringer.

Jeg var derfor spændt på at se kampen mod Finland, og her så vi et noget andet spil. Blandt mine medtilskuere i baren så jeg lige frem anerkendende nik ind imellem.

Så nu er der lagt op til en ”minifinale” mod Spanien… Efter det jeg har set, må jeg indrømme, at jeg nok hælder til Spanien som favoritter, bange for jeg får en ”hård” aften i baren, hvor der kommer omkring 50-60 lokale… Jeg er nok den eneste dansker, heldigvis er der en hollandsk familie, der er positivt indstillede for vort holds chancer…

Men det blev en hård aften…  både fordi Sangria og rødvin jævnligt fandt vej til vort bord, men også fordi der på banen var overvejende spansk dominans. På et tidspunkt var vi helt i tvivl om, hvem der var afhængig af sejr, for at gå videre… var det Danmark..??

Der er mange meninger, og mange ting vi ikke ved, men i en kamp der SKAL vindes, virker det lidt tyndt med så defensiv en taktik..

Men der har nok været grund til det, og man må rose spillerne for, at de sled det bedste, de har lært.

Da Spanien scorede til sidst, var jeg glad for, det var en udendørs bar, ellers tror jeg et tag ville have løftet sig. Men – både mine hollandske venner og jeg – måtte indrømme, at det var fortjent, at det blev de spanske kvinder, der gik videre..

Nu glæder jeg mig til kampen mod England, hvor min Danmarks t-shirt bliver byttet ud med en neutral.. for de spanske bargæster… de får besøg af endnu en tilhænger af KVINDE FODBOLD.

Johnny Kristensen

Deres udsendte i Platja D’ Aro, Spanien.

Træner for Sydthy Boldklubs kvindehold.

SPORTIGAN I HURUP OG THISTEDWinther Sport og Fritid.dbuLæs mere om Formthotics påBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaBoldtour og EventSkaerbaekcentretteamsports.comSportConcept InternationalVerona Cup