Hygge og aktiviteter for hele familien i Skærbækcentret

af | 14 juli 2022 | Samarbejdspartner

Hvis tidligere gæster kommer tilbage til Skærbækcentret er alt, som det var før coronakrisen. Feriehusene står og venter på en – dog er der blevet bygget lidt flere, så der i alt er 100 huse, så med 6 i hvert hus, er der nu plads til 600 gæster. Børnenes paradis, badelandet, står der som sidst, men med de flere gæster er et af de næste projekter at få udvidet svømmehallen, siger centerleder, Søren Hansen. Sauna, spabad, helsekabine og varmtvandsbassin med massagedyser trækker også en masse voksne til svømmehallen.

Mens coronaen lukkede ned for aktiviteterne gik man i gang med at renovere centret for at udnytte, at centret var tomt og der ingen gæster var i centret. Her i juni gik man i gang med endnu en større renovering, denne gang af den ældste hal 1, hvor der bl.a. lægges et nyt sportsgulv og installeres nyt varme- og ventilationsanlæg. Hal 1 har været i brug af både de lokale foreninger og skoler samt centrets øvrige aktiviteter siden 70’erne. En renovering på ca. 3 mio. kr.

Nu har man 100 feriehuse med plads til 6 i hver.
Nu har man 100 feriehuse med plads til 6 i hver.

Coronanedlukningerne bevirkede også, at centret udover mistede indtægter ikke med de gældende ordninger kunne få fuld kompensation på hverken lønninger eller de faste omkostninger. Nedlukningsperioden bevirkede dog også, at man på en del områder tænkte nye tanker og kom med nye løsninger og aktiviteter, som fortsætter i dag. Da folk jo ikke måtte komme til centret og spise, blev maden bragt og bliver stadig bragt ud af huset. Så der i dag er ansat 5 kokke og en elev. En nyskabelse er også Kidz Club, hvor centrets maskot, hunden Centa, helt gratis laver sjove indendørs og udendørs aktiviteter med børnene.

I fællesskab får man mange gæster til byen

En anden ny aktivitet – også for voksne – er padel tennis, som er vokset helt vildt de seneste år. Så naturligvis må Skærbækcentret også her være med.

Kun ved at man hjælper hinanden i Skærbæk kan man give en masse oplevelser til både børn og voksne, som gæster byen og området. Der er også Marsk Camp med det berømte Marsk tårn.

 I byen Skærbæk med ca. 3.000 indbyggere er der fire dagligvareforretninger og specialforretninger, som ligger i kort afstand fra Skærbækcentret. Centret med feriebyen og godt 40 fastansatte er med til at trække en masse gæster til byen og butikkerne.

Her i sommerferien er der også lavet en masse sjove sommerferieaktiviteter for gæsterne. Der er bl.a. et minitog, som bringer folk gratis på en halvanden times tur i Skærbæks nærområde. Eller hvad med et besøg hos en kartoffelavler eller en landmand, som kan overbevise byboerne om, at mælken altså ikke begynder sit liv i dagligvarebutikken. Andre falder måske mere for at lave sin egen læbepomade eller lave sine egne bolcher.

Mange tyskere og danskere kommer på træningslejr

Skal man på fodboldtræningslejr, slår man to fluer med ét smæk, da man jo har de fineste baner til der, hvor træneren bestemmer, og en masse muligheder til der, hvor man har friheden sammen med kammeraterne.

Ud over DBU’s A-licens kursus, som brugte 5 baner i uge 26 var det tyske hold som fx Regional Liga hold, Kreisklasse og U19 hold, som har booket sig ind. Der kommer løbende i juli og august måned tyske hold på træningslejr. Senere er det danske hold, som kommer. I uge 42 er det fx Lyngbys U-afdeling, som lægger beslag på en del af banerne.

Badelandet er børnenes paradis, og planen er at udvide det de kommende år.
Badelandet er børnenes paradis, og planen er at udvide det de kommende år.

En mulighed er jo også, at man tager til Skærbæk helt uden for det man kalder feriesæsonen mere for at hygge sig end dyrke aktiviteter. Hvor kører man så hen? Søren Hansen foreslår Rømø, Vadehavscentret, Nationalpark Vadehavet og en tur til Tyskland. Det sidste ikke bare på grund af benzinpriserne. Centeret bliver brugt af skolebørn, pensionister, ferierende børn og forældre, håndbold- og fodboldspillere på alle niveauer samt erhvervsfolk på kurser og konferencer, men alligevel hersker der en rolig og venlig stemning, hvor man ikke skal stå mange sekunder og se rådvild ud, inden der kommer en og spørger, om man har brug for hjælp.

SportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europateamsports.comWinther Sport og Fritid.Boldtour og EventLæs mere om Formthotics påSkaerbaekcentretVerona Cupdbu