Sportigan Hurup-Thisted

af | 24 januar 2024 | Artikler

I Sportigan Hurup & Sportigan Thisted nøjes man ikke bare med at ekspedere kunderne, siger Johnny Andersen i sin butik, hvor han startede som skolepraktikant og senere kom i lære for endelig at købe butikken i Hurup i 2011. – Nej, vi hjælper kunderne med at finde den vare, som de selv mener er den bedste løsning på deres behov, fortæller Johnny. Så går kunderne tilfredse ud af butikken, kommer tilfredse hjem og har fået en fin betjening, så husker de sikkert også, hvor de skal gå hen næste gang, de har et behov i en sportsforretning.

Meget passende er etagen oven over butikken i Hurup Johnny & familiens privatbolig, for så er der ikke så langt på arbejde, når han starter arbejdsdagen ved 6-tiden om morgenen i etagen under butikken, hvor han har sit lille kontor samt sit værksted, hvor han trykker ca. 30.000 klub- og sponsorlogoer på beklædning. De tidlige morgentimer er der, hvor Johnny også i ro og mag kan sidde ved sin computer og arbejde uden at blive afbrudt midt i sit arbejde. Så sig ikke, at arbejdstiden i en butik er fra midt på formiddagen til et godt stykke ud på aftenen!! I dagtimerne skal Johnny være klar til at komme ind i butikken og hjælpe kunderne, for de skal ikke komme til en butik, hvor de må stå og vente, til man har tid til dem, fortæller han. Der er to ansatte i hver af butikkerne i Hurup og Thisted, mens Johnny og en ekstra ansat efter behov fordeler deres dage mellem de to byer.

Personlig betjening eller handel over nettet

Mere og mere handel sker jo over nettet, men hos Sportigan sker det kun for en lille dels vedkommende. Når børn skal begynde at gå til fodbold, er det hos mange – voksne og børn – vigtigt, at man fra første dag kommer i det rigtige tøj og i de rigtige fodboldstøvler. Alt sammen fundet på nettet og sendt fra firmaer, som tjener penge på flotte reklamer. Hvorfor ikke komme ind i Sportigan og se de varer, som børnene i Thy kommer til fodboldtræning i og spare en masse penge? Det er ikke det flotte tøj, som får barnet til at fortsætte med at spille fodbold. Men interessen kommer måske først om 2 – 3 år, og da er barnet vokset fra tøj og fodboldstøvler.

Som Johnny fremhæver, kan hans kunder inddeles i private, klubber og erhverv. Det giver en enorm stor berøringsflade blandt befolkningen i Thy, idet mange mennesker er involveret i flere af de tre kategorier. Og fordi Johnny selv har spillet fodbold lige fra barn af, har han et stort kendskab til opgaver og hurdler i en fodboldklub fx med problemer, som uventet opstår. Så ved Johnny, at en klub godt kan kontakte ham sent fredag aften – ikke for at genere ham, men fordi der er et akut problem med manglende fodbolde til lørdag formiddag. Løsningen? Johnny har boldene klar lørdag morgen.

Få store kunder eller mange mindre

Der kan være stor risiko for en sportsforretning, hvis man satser på store aftaler med få store klubber/virksomheder. Den risiko tager Johnny ikke. Men skulle der en dag komme en mulighed for en stor aftale, vil Johnny betragte det som en ny spændende udfordring. Han satser på mange aftaler med mindre kunder med deraf følgende mindre risiko, og det vil være Sportigans fundament. Men han kan godt mærke, at hvis der fx opstår en mindre afmatning generelt i samfundet, reagerer virksomhederne med tilbageholdenhed fx med indkøb af tøj/uniformer til medarbejderne. Denne tilbageholdenhed finder så ikke nødvendigvis sted hos private og i klubber, så der sker som oftest en vis udligning.

Flotte sko er ikke altid gode sko

Der bliver importeret en masse sko i alverdens former og farver, men fødderne, som skal flytte kroppen rundt, passer nødvendigvis ikke til fodtøjet, da sål og fod ikke passer sammen. Ofte kan man se på en persons gang, at der skal indlægges og formes en sål, som understøtter hele foden, så personen kan få en lettere og ikke så smertefremkaldende gang. Kommer en person ind i butikken med denne uligevægt i foden, er Johnny og personalet klar til at træde til og finde den rigtige løsning. Her har han hjulpet flere mennesker, som med hjælp fra en simpelt ting som en sål har fundet mere glæde ved at gå en tur.

Johnny er næstformand i Hurups handelsstandsforening – en forening for byens forretninger – hvor der arrangeres aktiviteter til gavn for alle byens butikker. I en by af Hurups størrelse skal man hjælpe hinanden, og kan den ene butik ikke hjælpe kunden, så er der gode chancer for at ekspedienten kan henvise til en anden butik i byen. Det frivillige arbejde i foreningen er vigtig for byen i samme grad, som de frivillige i klubberne er mindst lige så vigtige for lokalsamfundet ude i det danske land

Sportigan - vi er lokalsport
SPORTIGAN I HURUP OG THISTEDteamsports.comSkaerbaekcentretWinther Sport og Fritid.SportConcept InternationalVerona CupBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaBoldtour og EventLæs mere om Formthotics pådbu