Skærbækcentret må investere for at følge med efterspørgslen

af | 28 august 2023 | Samarbejdspartner

Før Corona-tiden kunne man klare sig med 80 feriehuse til feriegæster og sportsfolk. I stedet for at se tiden an, brugte man tiden på at bygge endnu 20 huse til i alt 100. I dag er det ikke nok, så man har opkøbt et areal med plads til det samme antal feriehuse. De nuværende huse er bygget med kombineret stue og køkken og med 7 sovepladser delt i 2 værelse med 2 senge og en hems foroven med plads til 3 børn.

De to håndboldhaller dækker her i juli og august ikke efterspørgslen på håndbold træningslejre, så man må i spidsbelastningssituationer leje sig ind i andre haller. Når man kommer ind i september, skal den lokale idrætsforening også bruge timer i hallerne. Løsningen er, at der må bygges en 3. hal, siger chefen for Skærbækcentret, Søren Hansen, som for øvrigt på grund af den store udvikling har overladt alt om sport til Claus Beck.

Det at DBU afvikler A-licenskurser i Skærbæk kan kun være en garanti for at overnatningsmulighederne, forplejningen, arbejdslokalerne og græsbanerne er af højeste kvalitet. Træningsbanerne i hele landet så i forsommeren noget miserable ud, idet kun ukrudt gav banerne en svag grøn farve. Sådan var det ikke i Skærbæk. Der var banerne alle flotte grønne, fortæller Søren Hansen, idet man for 7 år siden fik placeret vandingsanlæg på alle baner. Rettidigt omhu og forudseenhed eller fornemmelse for klimaforandringer allerede for 7 år siden?

Tæt på realisering er bygningen af et stort legeland placeret sammen med badelandet. To ting, som altid vil tiltrække børn. Når forældrene og børnene har startet dagen med at tage en tur til Rømø og børnene har mærket den barske vestenvind og set de truende bølger, vil de tilbage til trygheden i lege- og badelandet. Imens kan forældrene spille bowling med udsigt til badelandet.

På dagen, hvor besøget fandt sted i Skærbæk, var der ca. 40 fodboldspillere og ca. 160 håndboldspillere i centret. Ca. 80 % af gæsterne er tyskere, som kommer fra den nordlige del af landet som fx Hamburg, Kiel, Hannover og Bremen. Men også damehåndboldholdet fra Dortmund i den tyske liga har været på besøg. Fra Danmark har især hold fra forskellige niveauer op til ligaen i håndbold været trofaste gæster, mens bl.a. fodbold ungdomshold fra fx Helsingør og F.C. Midtjylland har været på besøg.

Vue ud over Skærbækcentrets faciliteter
Vue ud over Skærbækcentrets faciliteter

Et stort arbejde for Skærbækcentret er, hvis klubberne ønsker hjælp til at arrangere træningskampe. Og det skal helst være mod en jævnbyrdig modstander, hvilket ikke er så ligetil. Melder man sig til i god tid, kan man måske finde en anden deltager som en passende modstander ellers må man håbe på, at klubberne i Sønder- eller Midtjylland vil stille op til en kamp. 

Mens danske hold bruger et træningsophold som en kombination mellem træning og træningskampe, har de tyske hold en tendens til at ønske træningskampe, så man på et weekendophold ønsker en kamp hver dag dvs. 3 kampe, siger Søren Hansen. Det betyder så også, at hvis man som dansk klub godt kunne tænke sig en træningskamp mod et udenlandsk hold, er der også en mulighed her.

På grund af fodbold- og håndboldturneringernes struktur samt skolernes ferieplaner er der en ujævn fordeling af gæsterne på året. Det giver til gengæld gæster, som ikke kommer for sportens skyld, da der mange muligheder for at holde en uges ferie eller en weekends ferie i Skærbæk. Centret giver en masse muligheder for gode oplevelser. Allerede nu annoncerer de fx også med julekoncert og julefrokoster med teambuilding i november og december måned 2023.

SkaerbaekcentretBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaVerona CupSportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDteamsports.comdbuLæs mere om Formthotics påWinther Sport og Fritid.Boldtour og Event