Næsgaard Efterskole – Danmarks første Non-Infill

af | 20 november 2023 | Samarbejdspartner

Klubber & efterskoler søger løsninger som giver mulighed for fodbold året rundt, med perfekt underlag, lav vedligeholdelse, klar til kamp. Winther sport & fritid har unikt kunstgræs i som er klar 365 dage om året.

Næsgaard Efterskole havde for 4 år siden, drømme og visioner om unikke faciliteter der kunne danne ramme for skolens fodbold- og løbelinje. Faciliter der var attraktive for kommende elever, der tidligere lånte andre kunstgræsbaner.
Efter megen research og talrige forslag, fik skolen formet et imponerede projekt til bredde og elite, med fokus på bæredygtighed, med Danmarks første kunstgræsbane af sin slags, Non-Infill.

Skolen er placeret tæt ved mark og vand i kuperede omgivelser. Terræn med spor fra fortiden, som involverede Fredningsstyrelsen, og derved skulle projektet flyttes fra dets oprindelige lokation.

En større anlæggelses proces, med regulering og dræning af terræn, store tiltag til håndtering af vand, efterfulgt af opbygning af banekonstruktion, afsluttende med kunstgræssystemet.

Anlægget er nu en realitet, og skolen har fået anlagt én 11-mands-, 8-mandsbane, opvarmningsareal og en 4 baners løbebane. Område som alle består af unikke typer kunstgræs, som er designet i samarbejdede med spillere og brugere, med fokus på fremtiden.

”Konkurrencen er stor blandt klubber og skoler, om at være attraktive for spillere og elevere” – Peter Pedersen.
Mange spillere vokser i dag op med kunstgræs, og mange unge mennesker er vælger kunstgræs.
De ser mange fordele, som f.eks ensartethed i overfladen, og øvelser og spil lykkes bedre på kunstgræs.

Winther sport & fritid er samarbejdspartner med Greenfields, som er producent af kunstgræs.
Kunstgræsset er innoveret og produceret i Holland, med produktion i Nijverdal og testcenter Eindhoven, ved PSV. Tæt samarbejde med spillere, giver det mulighed for konstant at skubbe grænserne, og skabe nye standarder. Den næste generation af kunstgræs bliver udviklet for at imødekomme den stigende globale interesse for miljøvenlige men holdbare kunstgræssystemer.
Der anvendes nye materialer og metoder, for at forbedre egenskaberne, levetiden og bæredygtigheden. Det er designet med data og feedback fra spillere, for ikke at gå på kompromis med brugeroplevelsen.

Kunstgræsset har ingen infill, og består udelukkende af unikke kombinationer af strå, i forskellige størrelser og form. Store 4 m ruller, foldes ud over arealet, som store tæpper, og resultere i en grøn ensartet overflade klar til kamp. ”Kunstgræsset har en forventet levetid på 12 år– Peter Pedersen.

Kunstgræsanlægget har kostet 12 mio. kroner.

For en efterskole med en fodboldlinje er en kunstgræsbane en nødvendighed. Man må kunne tilbyde muligheder, klar til kamp, designet til fremtiden

Læs mere om Formthotics påSkaerbaekcentretdbuSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSportConcept Internationalteamsports.comWinther Sport og Fritid.Verona CupBoldtour og Event