Mads Hansen Næsby Boldklub afleverede d. 19. oktober sit individuelle A-licensprojekt

af | 29 oktober 2020 | DBU’s A-licensuddannelse

Den næsten 50 sider store opgave om ”6’erens iscenesættelse af opbygningsspillet” er hovedopgaven i arbejdet frem mod at erhverve sig A-licensen. Det er den opgave, som han skal forsvare, når han skal op til den endelige eksamen d. 9.  januar. Den anden del af den mundtlige eksamen er analyse af et videoklip fra en kamp, som han lige inden da får tid til at forberede sig på.

I løbet af sommeren har han mødtes med sit hold bestående af trænerne for U-15 i Horsens og Randers i alt ni gange, hvor hver træner har skullet træne med sit eget hold tre gange, mens de to andre har været observatører under ledelse af deres DBU-instruktør.

I august var kursisterne samlet tre hverdage i OB, hvor man dels fulgte superligaholdet og dels U19- og U17-holdet. For de sidste to holds vedkommende var det med fokus på individuel træning. Kursisterne fik et oplæg om fysisk træning, og derudover informerede Tonny Hermansen om klubbens struktur og om akademiet. Med til besøget hørte også her afleveringen af en rapport.

Det afsluttende møde i december mangler samt for de fleste beståelsen af dommerprøven

For at kunne få det afsluttende bevis skal man senest i næste måned have erhvervet sig dommerkortet, men det har Mads allerede. Man kan måske også undre sig en lille smule over, at der er trænere på allerhøjeste niveau herhjemme, som ikke har bestået dommerprøven. Det er da som at færdes i trafikken uden at kende færdselsreglerne!!

Sidste samling bliver en weekend i begyndelsen af december i Skærbæk, hvor man blandt andet bliver testet i fysisk træning ved hjælp af en multiple choice test, hvor man skal vælge det rigtige af flere svarmuligheder.

Man må være indstillet på hårdt arbejde

Dette og de to foregående besøg i Næsby Boldklub hos Mads har vist, at man må være indstillet på, at det kan blive et hårdt år, når man ud over civilt arbejde også skal passe sin normale træning. Er man ansat som træner på fuld tid, bliver belastningen næppe lige så stor. Man skal nok også i det daglige være træner for et hold, som spiller i rækker, der går på tværs af de enkelte unioner for at kunne se sammenhæng mellem A-licenskursets faglige krav og den daglige træning.

Klubber med licens skal også have trænere med tilsvarende licens

Som ungdomstræner i Næsby Boldklub er han i en af de tre fynske licensklubber, OB, Næsby og Svendborg. Som største klub på øen vil OB altid være attraktiv for de allerbedste spillere, mens Næsby vil være attraktiv for de næstbedste spillere blandt de mange klubber i og omkring Odense. Forskelligt fra ungdomshold til ungdomshold kan godt over halvdelen af spillerne have spillet deres børnefodbold i andre klubber.

Som cheftræner for U15 har Mads en trup på 16 spillere + 2 målmænd, mens der er en 2.-holdstrup på 16 spillere + 1 målmand. For at gøre overgangen fra U14 til U15 lettere deltager hver tirsdag i efteråret 4 spillere fra U14 på skift i træningen hos Mads. Med sig på træningsbanen har han en ung hjælpetræner. Men om mandagen er rollerne byttet om, for her har hjælpetræneren ansvaret for træningens indhold og udførelse. En fin måde at udvikle nye trænere på!!

teamsports.comLæs mere om Formthotics pådbuSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBoldtour og EventSportConcept InternationalSkaerbaekcentretBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaWinther Sport og Fritid.Verona Cup