Kun ved at samarbejde kan man i KRFK tilbyde U19 fodbold

af | 24 april 2023 | Artikler

Under normale vilkår burde fodbold for de 17 – 19-årige være noget, som man i de nordfynske byer Krogsbølle og Roerslev skulle køre de 8 km. til Otterup for at spille, men der har man intet U-19 hold, og klubben betragtes ikke om et attraktivt alternativ på Nordfyn. Næste mulighed skulle så være i en af klubberne i Odense, som næsten ligger dobbelt så langt væk.

Løsningen tilbage er så, at man i de to byer tilbyder U19-fodbold der, men det lykkes kun, fordi trænerne for senior og U19 samarbejder. Der er i klubben 3 seniorhold i henholdsvis serie 1, serie 3 og serie 4, mens U19 spiller i Liga 2, som er den bedste af de to ligaer på Fyn. Alle fire hold træner sammen dog med en førsteholdstrup og en andetholdstrup, hvor U19-spillerne er delt så ca. 6 er med i førsteholdstruppen, mens de resterende 10 er i den anden trup.

U17 er det største problem

Klubben har også et U14 og et U15-hold, som begge har holdfællesskab med en tredje klub, Skamby. Som i nok alle klubber er det største frafald også her U17, hvor mange tager på efterskole. I KRFK er denne årgang med i U19-truppen.

Da træneren for U19 og klubbens ungdomsformand, Morten Hansen, skulle tilmelde holdet til den nuværende turnering, overvejede han lidt om holdet skulle være med i Liga 3. Men han valgte Liga 3 fra, fordi en stor del klubber i den laveste række, ikke har en trup, der er robust nok til at kunne gennemføre en turnering, og resultatet kunne blive meget få kampe, og man ville miste gejsten og stoppe.

Senior og U19 træner sammen

Som det er nu, fortæller Morten, er der altid mange spillere til træning og de bedste U19-spillere kan udvikle sig optimalt ved at træne sammen med seniorspillere. Nogle af dem er endog faste spillere i serie 1, mens de derudover spiller U19, andre af dem får af og til chancen på 1.-holdet, mens andre udvikler sig bedst ved at blive udfordret af serie 3 og 4 spillere. I marts var spillerne på klubbens traditionelle træningslejr i Haderslev, hvor de unge spillere blev ”sluset ind” i det miljø, som der er i seniorafdelingen. Alvor og sjov, men på hver sit tidspunkt.

Et puslespil at finde et kamptidspunkt

Det store problem er at få afviklet U19-kampene på et tidspunkt, hvor der er nok spillere hjemme. Heldigvis har de andre klubber de samme problemer, så det er noget af et puslespil at få afviklet turneringen, men som Morten siger, er der jo nogle helligdage i foråret – fx påsken – hvor der kan blive indhentet nogle kampe. En løsning kan jo også være, at Morten må hente spillere på efterskolen og bringe dem tilbage dertil efter kampen. En dag hentede han en spiller på efterskolen i Ringe på Midtfyn og kørte ham bagefter hjem. Men han var nu så taknemlig for det, siger Morten. Det er nok også blot et bevis på, at KRFK er præget af en kultur med – som Morten siger flere gange – plads til alle. Man hjælper hinanden i de to små bysamfund. Kontingentet er lavt og til gengæld henter klubben mange penge ind på sponsorater, som måske gives som en tak til klubbernes ledelse, fordi de kæmper for at gøre det attraktivt at blive boende i et område, der kan være truet af fraflytning.

Spillerne holder fast i barndomsklubben

De seniorspillere, som er over 25 år, er alle flyttet til Odense, men når der skal trænes og spilles kamp, finder man sammen om at køre til Roerslev eller Krogsbølle. Jo færre U19-hold der er på Fyn jo længere bliver køreturene til udekampene. Det er det største problem, siger Morten, når spillerne er U17, for der kræves megen forældrehjælp. På U19-holdet har en del fået kørekort, så her løses transporten lettere.

Måske har man været lidt heldig med at have så mange spillere til U19, fortæller Morten, for i en klasse på skolen i Krogsbølle var der 9 drenge, som alle holdt sammen om at spille fodbold hele skoletiden igennem. På samme måde holder de samme mennesker sammen om at drive foreningen. Er en far med i bestyrelsen, vil sønnen nok på et tidspunkt evt. efter den aktive karriere også udføre noget frivilligt arbejde i klubben, så der som Morten Hansen bliver stærke kulturbærere i klubben. Rasmussen, Sørensen og Hansen er navnene på kulturbærerne.

Skulle KRFK’s U19-spillere mangle sportslige udfordringer, skal de bare vente til d. 10. maj, for den dag møder de OB i pokalturneringen. Mon ikke det kan lokke nogle lokale tilskuere til stadion?

Boldtour og EventSkaerbaekcentretVerona CupSportConcept InternationalBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europadbuteamsports.comLæs mere om Formthotics påSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDWinther Sport og Fritid.