Kasper Hjulmand er Årets Træner for tredje gang

af | 17 marts 2022 | Årets træner

Kasper Hjulmand blev ved udgangen af 2021 af sine trænerkolleger i de bedste kvinde- og herrerækker samt trænerne for landsholdene kåret som Årets Træner for sit arbejde i året 2021. I sådan en kåring vil den fodboldfaglige indsats naturligvis altid spille en stor rolle, men for Kasper Hjulmands vedkommende vil hans ageren i forbindelse med uheldet med Christian Eriksen vise at mennesket bag en fodboldspiller, er det vigtigste.

Kasper Hjulmand vandt pokalen første gang i 2012, da ham vandt DM med FC Nordsjælland. Efter en tur i Mainz 05 kom han tilbage til FC Nordsjælland, hvor en 3. plads i 2017 gav ham pokalen for anden gang.

Specielt for året 2021 må konkurrencen have været hård, idet flere danske trænere har klaret sig godt i det hårde game uden for landets grænser: Jon Dahl Tomasson sluttede året af med at vinde det svenske mesterskab med Malmø F.F., Bo Svensson fik reddet Mainz 05 fra en håbløs placering i bunden af Bundesligaen til en sikker redning, Brian Priske kom fra en topklub i Danmark til en topklub i Belgien, Royal Antwerpen. Som træner for vinderne af mesterskabet 2021, Brøndby IF, ville Niels Frederiksen også være en af dem, som må have fået mange stemmer.

Thomas Frank blev sidste år Årets Træner for sit arbejde med Brentford, som han fik i toppen af den næstbedste række i England. I 2021 rykkede han op i den bedste række i England med verdens bedste spillere og verdens bedste trænere, men med ligaens laveste budget lykkedes det Thomas Frank at få en placering nær midten ved årets slutning som klart bedste nyoprykker.

Nu bliver opgaven for DTU at få pokalen hjem fra London, så Kasper Hjulmands navn kan blive indgraveret for tredje gang på DTU’s store vandrepokal, som har eksisteret siden 1968. Derefter må der kunne findes en passende lejlighed til overrækkelsen.

Første gang, at Kasper Hjulmand blev kåret til Årets Træner var tilbage i 2012, hvor han førte FC Nordsjælland til DM-guld. (foto: Privat)
Første gang Kasper Hjulmand blev kåret til Årets Træner var tilbage i 2012, hvor han førte FC Nordsjælland til DM-guld. (foto: Privat)

Med næste uges kampe mod Holland og Serbien går forberedelserne i gang mod VM i Qatar i slutningen af året. De danske tilskuere og fans vil helt sikkert være med landsholdet på rejsen mod målet, fordi der er skabt en positiv historie omkring landsholdet. Kunne fansene have haft indflydelse, ville de nok have valgt et andet sted end lige Qatar.

teamsports.comSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDWinther Sport og Fritid.Verona CupBoldtour og EventSkaerbaekcentretLæs mere om Formthotics påSportConcept InternationalBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europadbu