I Lemvig G.F. er U19 sammen med senior og U17 sammen med Nissum Efterskole

af | 28 september 2023 | Artikler

Lemvig Kommune er geografisk en stor kommune med ca. 20.000 indbyggere og med Lemvig som ”hovedstaden”. Der ligger kommunens gymnasium, som er med til at skabe et sammenhold, som også kommer klubben til gavn, idet det tætte samvær flyttes til klubben i fritiden. Frygten er, at der kommer for få til gymnasiet, så det må lukke, hvilket der er nogle faresignaler om. I så fald skal man helt til Holstebro for at gå i gymnasiet.

Klubben – dvs. fodboldafdelingen – har et flot klubhus og flotte banefaciliteter.  Da mange reklamebander rundt om kampbanen tyder på stor lokal opbakning. Men man mangler en kunstgræsbane, fortæller Christian Lind Christiansen, som er både ungdomstræner og aktiv spiller i klubben. Heldigvis tegner det nu til, at byrådet i Lemvig kommune vil bidrage med 1,5 mio. kr. til klubbens kunstbaneprojekt, hvilket er virkelig positivt, da det er helt essentielt, at have kommunen med, når sådanne anlæg skal realiseres. Etablering af kunstgræsbaner kan af klubber og af leverandører af banerne ofte være en langvarig proces, da det dels drejer sig en vigtig investering flere år frem og dels drejer sig om penge fra kommunen. Kommunen kan let i en befolkningsmæssig mindre kommune komme til at stå i et dilemma om, hvor banen skal anlægges. Man vil næppe gerne stå i samme situation som Mette Frederiksen lige nu: Lover man nogle noget, hører man intet positivt fra dem, men derimod hård kritik fra dem, som ikke får noget.

Seniorafdelingen består af unge spillere

Det bedste seniorhold spiller i serie 2 i dag. Tidligere var man i Danmarksserien med et stærkt 1. hold. I dag er serie 2 ganske passende med yderligere to hold derunder. De ældste ungdomsspillere – dvs. U19 – træner med seniorerne. Alle varmer op sammen og udfører de samme øvelser, mens de tre trænere bekymrer sig lige meget om alle grupper. I foråret i dette år var der nok spillere til at spille i U19-turneringen, men i efteråret spiller alle U19-spillere seniorfodbold.

Klubbens U17-spillere har gennem flere år samarbejdet med Nissum Efterskole, så spillerne bosiddende i Lemvig træner i Nissum og sammen spiller de på Lemvigs licens i DBU/JBU-turneringerne med to hold.

Lemvig er domineret af, at mange unge tilbringer 10. klasse på en efterskole, men kommer så tilbage og går på byens gymnasium, hvorefter de tager et par sabbatår, inden de som 22 – 23-årig flytter væk til fx Aalborg og Aarhus. Det betyder så også, at seniorholdene består af spillere på 21 – 23 år, men det gør det nok også meget lettere at integrere U-19-spillerne, da man dels kender hinanden fra gymnasiet dels er et sted i livet, hvor man kan nyde hinandens selskab. Havde seniorholdene bestået af spillere på 26 – 34 år ville risikoen for klikedannelser og manglende forståelse for hinanden kunne give problemer og måske få nogle til at fravælge fodbold.

Lemvig G.F. er en stor forening for hele byens borgere
Lemvig G.F. er en stor forening for hele byens borgere

Klubhuset er et vigtigt samlingssted

Klubbens hensigt er at bruge klubhuset som et vigtigt socialt element i klubben, fortæller Christian. Der er åbent, når man kommer og man mødes og klæder om inden træningen starter og går ud sammen. Efter træning og kamp mødes man i kantinen, nogle gange arrangeres der fællesspisning, rafleturneringer og Champions League-aftner ligesom klubbens unge medlemmer også afvikler en række fester med hinanden. Den vane prøver man at få gjort til en selvfølge for både ungdoms- og seniorspillere. Og da fodboldafdelingen alene bruger klubhuset, kan man lettere få sat et præg på faciliteterne, som passer bedst til fodboldspillere og ikke kvindelige gymnaster eller mandlige bordtennisspillere.

Først forældretrænere til U12, så seniorspillere som trænere for U13 og opad

Christian har været træner i klubben siden han var 12 – 13 år. Ellers er klubbens politik, at frem til og med U12 er det forældrene, som er trænere. Mens trænerne derefter må findes blandt seniorspillerne. Christian er selv medlem af en gruppe på 3 – 4 trænere om et U13-U14-hold, så man ikke er tvunget til at være der hver eneste gang, der er indkaldt til træning. På den måde kan trænerne jo også invitere deres spillere til at komme på stadion, når de selv spiller, så der bliver en tråd op gennem klubben. Som en lettelse for især børnetrænerne er der til hver årgang tilknyttet en kontaktperson med ansvar for de praktiske ting, som ligger uden for træningen og som hører under klubbens børne- og ungdomspolitik.

Lemvig G.F. ligger under F.C. Midtjyllands beskyttende vinger og de har ifølge Christian et fint forhold til dem. Har en af Lemvigs spillere et uomtvisteligt talent, ville det glæde klubben, hvis der kunne komme en fra Lemvig til tops i Herning. En nærmere klub, som kunne være interesseret i Lemvigs spillere, er Holstebro, men glæden ved at få en spiller på Holstebros førstehold er ret beskeden. Men har Lemvig et børnehold, som er lige så gode eller endda bedre end Holstebros hold, kan der hurtigt komme henvendelser om et klubskifte.

dbuteamsports.comSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSkaerbaekcentretLæs mere om Formthotics påBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaWinther Sport og Fritid.Boldtour og EventVerona CupSportConcept International