Hvem bliver Årets Træner 2021?

af | 23 december 2021 | Årets træner

Det er trænerne ned til og med 2. division blandt herrerne, trænerne i de to bedste kvinderækker samt trænerne for landsholdene (senior/kvinder/ungdom), der afgør dette.

Siden kåringen begyndte i 1968 har Årets Træner enten været en landstræner eller en dansk eller udenlandsk træner i dansk fodbold. Sidste år skete der noget nyt, idet Årets Træner 2020 blev en dansk træner i en udenlandsk klub nemlig Thomas Frank, Brentford F.C. Han er måske blot ét eksempel på, at danske trænere de senere år er ved at præstere flot uden for vore grænser. Her kan blot nævnes Bo Svensson, som i foråret reddede Mainz 05 fra en alvorlig trussel om nedrykning fra 1. Bundesliga og i efteråret ligger klubben placeret i midten af ligaen. Jon Dahl Tomasson Malmø F.F. har i år spillet Champions League med klubben og har lige sikret sig det svenske mesterskab.

Når Thomas Frank sidste år kunne sikre sig titlen med en placering tæt på oprykning til verdens bedste liga, må han i år også være en oplagt kandidat til titlen med en oprykning i foråret, og her halvt inde i turneringen har Brentford F.C. en midterplacering. Traditionelt må oprykkerne kæmpe hårdt og ofte forgæves for ikke at ryge retur, hvilket også er situationen for de to andre oprykkere fra i sommers. Premier League er der, hvor verdens bedste trænere og spillere søger hen, så her er Thomas Frank med en klub uden erfaring fra den bedste række i benhård konkurrence med topspillere på banen og toptrænere uden for banen.

Årets Træner 2012 og 2017, Kasper Hjulmand, vil helt sikkert få masser af stemmer i år, idet han har lagt et lag eller flere oven på det, der gjorde ham til Årets Træner i 2012 og 2017, da han var i F.C. Nordsjælland. Han blev i november kåret som Årets Leder af fagforeningen Lederne og har vist nogle lederegenskaber, som ligger langt ud over, hvad man normalt forbinder med et job som fodboldtræner. Når man har trukket en modstander som fx Frankrig, kan man enten frygte kampen eller man kan glæde sig til den. Hjulmand glæder sig til kampen og det smitter af på spillere, fans og nok også sponsorer, idet alle gerne vil være med til noget sjovt, spændende og samlende.

2021 har været et hårdt fodboldår med 18 kampe, med 18 målscorere og masser af debutanter. Ikke bare 11 spillere, men normalt 15 – 16 spillere deltager i en kamp, så mange bidrager til de mange sejre. Selv om vi skulle helt hen til kampen mod Scotland, inden der blev scoret mod holdet, spiller holdet ikke defensivt. Man får bare spillet til at foregå på midtbanen og i angrebet. Med Hjulmand som lederen har landsholdet og folkene omkring det også i årets løb vist, at fodbold er vigtig, men der er noget andet, der er vigtigere. Nemlig mennesket bag fodboldspilleren.

Kandidaten til titlen som Årets Træner 2021 i superligaen må være Thomas Thomasberg, Randers F.C. Alene det at klubben klart har distanceret AGF må give stolthed, men en placering i medaljespillet før sommerferien og nu en alvorlig bejler til kampen om medaljerne i igangværende sæson er ikke en selvfølge for Randers F.C. Samtidig har klubben haft bredde til at spille europæiske kampe i Europa Conference League med kun ét nederlag, hvilket resulterede i en 2. plads, så der i 2022 skal spilles knock-out kamp mod Leicester. I pokalturneringen var man meget tæt på at gå videre til forårets semifinaler. Tidligere var Randers F.C. en klub med klar overvægt af danske spillere, men Thomasberg har med held fået integreret en del udenlandske spillere, som har givet klubben den ekstra styrke.

Hvad de indbudte trænere lægger vægt på i deres valg er nok individuelt, og nogle kolleger har de mere kendskab til end andre, men folkene i og omkring DTU har disse tre bud på, hvor man skal finde Årets Træner 2021.

teamsports.comSkaerbaekcentretdbuWinther Sport og Fritid.Læs mere om Formthotics påBoldtour og EventSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaVerona CupSportConcept International