Hvem bliver Årets Træner 2020?

af | 14 december 2020 | Årets træner

I starten af 2020 vil DBU sende stemmesedler ud til trænerne i de øverste kvinde- og herrerækker samt til landstrænerne, så de kan vælge, hvem der skal have titlen for i år. I 2019 var det jo Åge Hareide, som fik flest stemmer efter et fantastisk godt år med landsholdet. Når Årets Træner er fundet, vil vi i DTU om muligt ved næstfølgende hjemmekamp overrække en erindringspokal samt vores vandrepokal til vinderen.

Årets Træner bliver valgt af kollegerne, som må være dem, der har mest kendskab til, trænernes arbejde. Men fodbold er jo et herligt spil, hvor alle – også dem uden ret meget kendskab til spillet – kan have en mening om, hvem der har præsteret bedst i 2020.

Derfor giver folk i DTU og medarbejderne her deres bud på Årets Træner

Favoritten er Brian Priske, F.C. Midtjylland. Han blev ansat som midlertidig cheftræner, da forgængeren hellere ville tilbage til klubbens akademi i august 2019. Priske havde tidligere været assistent i klubben samt også i rivalklubben FCK, men han søgte mere indflydelse. Han fik chancen, greb den og i sin første sæson vandt han FCM´s første mesterskab. Inden succesen var klubben sikker på, at han var den rette mand.

 I dette efterår spillede klubben sig til Champions League, hvor – vel at bemærke – kun de 32 bedste klubber i Europa  befinder sig. Efter lidt tilvænning spillede FCM lige op med Atalanta og Liverpool. Man fik en masse erfaring, gjorde spillerne mere attraktive for de store klubber og skaffede klubben et trecifret antal millioner kroner. Samtidig kunne holdet også holde snuden i sporet i den hjemlige liga, og der ligger de efter, at alle har mødt hinanden én gang, nr. 1.

Tæt på som nummer 2 ligger Lars Søndergaard, der ikke er på hver weekend, men snarere én gang hver måned, når kvindelandsholdet spiller landskamp. Disse landskampe om kvalifikation til EM i England i 2022 har resulteret i 10 kampe 28 points og en målscore på 48 – 1. Kun den sidste kamp mod Italien, som inden turneringen gik i gang, blev vurderet til at være en virkelig alvorlig konkurrent til Danmark, gav ikke en sikker sejr men 0 – 0, trods stor overvægt i spil, corona-afbud fra 4 spillere, samt et skud, som – hvis der havde været VAR-dommere, eller linjedommeren også havde taget sig af mållinjen – nok havde givet et mål.

Lars Søndergaard har netop forlænget aftalen med DBU til og med VM 2023, så han kan fortsætte arbejdet med en trup af spillere fra Europas bedste ligaer, som sammen med talenterne i Danmark kan nå virkelig langt. Det er i høj grad den udvikling med teknisk stærkt og attraktivt fodbold, der gør Søndergaard til kandidat til Årets Træner.

I forfølgerfeltet har vi:

David Nielsen, AGF, som med bronzemedaljen i år præsterede, hvad ingen træner siden 1997 havde opnået med klubben i Danmarks næststørste by – nemlig at vinde en medalje. Sammen med Peter Sørensen er David Nielsen den eneste træner, som i dette årtusind har kunnet beholde sit job i mere end 3 år i klubben.

David Nielsen har fået skabt et hold, som ser ud til at have sin naturlige plads i slutspillet, og han ser ud til at have skabt sig en position i klubben, hvor han er garanten for, at der vil blive kæmpet om medaljer.

Albert Capellas, U-21 landstræner. Efter i årevis at have fungeret næsten udelukkende som assistenttræner fik Capellas i 2019 ansvaret for U-21 landsholdet. Den første store opgave var at kvalificere Danmark til EM, som bliver afviklet i foråret. Det skete ganske suverænt med 8 sejre, 2 uafgjorte og ingen nederlag og en målscore på 21 – 9.  

Kasper Hjulmand blev valgt til Årets Træner i både 2012 og 2017, så hvornår bliver næste gang? Første halvdel af i år har han haft til at forberede sin overtagelse af landstrænerjobbet, mens efteråret var fyldt op af Nations League kampene mod verdens bedste hold Belgien, et hold fra subtoppen, England samt et midterhold, Island, hvor status i øverste gruppe gerne skulle bevares og nye spillere spilles ind samtidig med at nye ting skulle afprøves. Derudover var der et par lidt blødere træningskampe mod Sverige og Færøerne. Placeringen som nummer 13 i verden viser et landshold nær toppen af europæisk fodbold.

SportConcept Internationalteamsports.comSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSkaerbaekcentretBoldtour og EventLæs mere om Formthotics påWinther Sport og Fritid.Verona CupBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europadbu