Årets jyske Træner 2020

af | 16 april 2021 | Årets træner

Thisted F.C. v. Brian Hangaard & Per Nørgaard havde indstillet Thorbjørn Larsen til titlen som Årets jyske Træner 2020 med disse ord:

Thorbjørn har i 2019 & 2020 været cheftræner i Thisted F.C. for klubbens herre amatørafdeling.

Vi indstiller Thorbjørn, da han har formået at fastholde og udvikle vores seniorafdeling via et utroligt engagement. Han har en samlende kraft omkring hele vores senior herre fodbold i klubben. Han tilgodeser både bredde- og elitefodbold.

Hans samarbejde med trænerne omkring klubbens divisionshold har vist at bære frugt, da mange af klubbens helt unge talenter udvikler sig gennem kampe på klubbens seriehold.

Thorbjørn har i samarbejde med teamet af dygtige seniortrænere i indeværende sæson formået at rykke op i JS og serie 2. Dette er sket, selv om klubben til sæson 2020 havde en afgang af 16 – 17 seniorspillere, der forlod området for at studere.

Der er tiltrukket nye spillere, der er integreret U19-pillere og man har fastholdt de eksisterende spillere og udviklet disse.

Vi er glade for, at vi har lavet aftale med Thorbjørn for sæson 2021. Der venter en spændende sæson, der forhåbentlig bliver forholdsvis corona-fri.

Med udsigt til en stor mængde spillere, der rykker fra U19 til senior fra sommeren 2021, er vi sikre på, at vi i Thorbjørn har den bedste serietræner i Danmark til at fastholde og udvikle disse unge nye spillere.

Michael har været træner under Thorbjørn, været træner sammen med ham og været modstander mod ham som træner.
Michael har været træner under Thorbjørn, været træner sammen med ham og været modstander mod ham som træner.

Brian Hangaard & Per Nørgaard

I forbindelse med overrækkelsen af pokalen i regnvejr efter den første turneringskamp i Jyllandsserien sø. d. 11. april udtale Michael Brandt, som i 2020 var træner sammen med Thorbjørn i klubben.

Da vi startede sammen sidste forår, sagde du til mig: Det er det vildeste seniorhold, jeg nogensinde har trænet. Vi nåede bl.a. at udradere Skive JS med 4-0 samt vinde samtlige træningskampe op til sæsonstart. Men desværre kom der en umulig udfordring, så vi nåede aldrig at spille om points. I løbet af sommeren rejste 17 spillere fra serie 1 & 3, og pludselig var billedet et helt andet. Men alligevel endte det med 2 oprykninger til serie 2 og JS. Et ganske imponerende resultat.

I sommerturneringen 2020 om Thy mesterskabet vandt Thorbjørn med sit hold pokalen for første gang trods spillerafgangen 3 uger før turneringsstart.

Du har en imponerende viden om de forskellige spillere lige fra serie 2 til DS, du ved hvilket ben, de sparker med, hvilken klub de har spillet i og endnu mere imponerende: Så kan du også resultatet af den kamp, du mødte den pågældende spiller i.

Med dagens resultat med 4 – 0 over Jetsmark er det blevet til en total yndlingsdag – forretten var godkendt.

Thisteds JS-spillere var med til at fejre Thorbjørn efter 4 - 0 sejren i debutkampen i JS.
Thisteds JS-spillere var med til at fejre Thorbjørn efter 4 – 0 sejren i debutkampen i JS.

Hovedretten nyder du nu. Så er det op til Helle, hvad desserten består af. For alt det, du har opnået, kan ikke lade sig gøre uden opbakning hjemmefra. Derfor er denne buket til dig, Helle.

Thor, det er mig en kæmpe fornøjelse at overrække dig denne pokal samt et års medlemskab af vores tyske trænerblad.

Ud over at have været U19 træner i Nykøbing Mors i 2 ½ år har Thorbjørn Larsen kun været seniortræner på Mors og i Thy. I Danmarks Europamester år 1992 måtte Thorbjørn med kort varsel som 29-årig træde til som træner for sit eget hold og dermed for sine fodboldkammerater gennem børne- og ungdomsårene i Sjørring. Det må have fænget ham, for siden da har han været ansat som træner i syv klubber. Fx har han i Vorupør, hvor han bor, været ansat tre gange. Ad to gange har han været i Midtthy. I 2004 var han træner med bl.a. Michael Brandt som spiller i Vestervig med en placering tæt på oprykning til serie 2. Så Brandt har været både spiller under, trænerassistent med og modstandertræner over for Thorbjørn. I Thisted F.C. er han nu ansat for anden gang.

Efter de 2 ½ år som U-19 træner i Nykøbing fulgte 5 ½ år som seniortræner i serie 2 til JS.

I denne omgang begyndte han i Thisted ved starten af 2019 som træner for 2. holdet midt imellem 1. holdet i 2. div. og 3. holdet i serie 3. 2021 begynder med 2. holdet i JS, hvor holdet startede turneringen med en 4 – 0 sejr over Jetsmark, mens 3. holdet ligger i serie 2.

Han træner 2. og 3. holdet, men når man nærmer sig weekendens kamp, kommer hans hold til at bestå af nedrykkede spillere fra 2. div.- truppen suppleret med egne spillere, mens 3. holdet består af de resterende spillere fra hans trup. Det kræver en klub, hvor trænerne kommunikerer med hinanden, respekterer hinanden og hjælper hinanden. Sådan er det også, siger Thorbjørn. Men det kræver også en træner, som har stort kendskab til alle spillere i klubben, så spillerne på 2. holdet kan præstere godt sammen med måske helt nye sammensætninger i forhold til seneste kamp. Som Thorbjørn siger, er afstanden fra hjemmet i Vorupør til Thisted ikke så stor, så har 2.holdet spillet lørdag, kan han måske lige nå at se 1. og 3. holdet om søndagen. Eller spilles der en udekamp i en klub i Thy, kan han også finde på at køre derhen. Om ikke andet kan han komme til at snakke med gamle venner fra fælles fodboldtid. De 20 kroner i entre skal han aldrig betale. Friheden til at bruge en masse tid på fodbold var – kan man forstå – en tidsubegrænset aftale indgået i forbindelse med ægteskabet.

Thisted er en by, som de unge rejser fra og for sjældent vender tilbage til. Derfor er fødekæden – U19-holdet – klubbens livline men også kun nogle få år, men derfor er det også vigtigt, at de har nogle trænere, som hurtigt får de unge integreret i klubben, så de udfylder hullet til næste U19 hold dukker op. Op til denne sæson er tre spillere vendt tilbage til klubben, siger Thorbjørn. Nogle holder også kontakten via face book grupper. Så der er også håb.

Læs mere om Formthotics påSkaerbaekcentretteamsports.comdbuSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBoldtour og EventBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaVerona CupWinther Sport og Fritid.SportConcept International