Tilskuerne er tilbage på Gladsaxe Stadion

af | 2 maj 2021 | Betalt / Gratis

Genåbningen af Danmark er i fuld gang – også for alle os, der elsker fodbold. Dansk Træner Union var søndag den 2. maj på plads på Gladsaxe Stadion, da AB igen åbnede dørene for deres trofaste fans i kampen mod lokalrivalerne fra Brønshøj. Forinden fangede vi AB’s cheftræner, Patrick Birch Braune, til nogle spørgsmål om tilskuernes store betydning.

Corona pandemien har så småt sluppet sit altomfattende tag på Danmark. Danskerne går mod lysere tider og mod et gradvist mere åbent samfund. Det kan fodboldspillere i landets bedste, næstbedste og tredjebedste rækker nu også skrive under på. Til stor glæde for fans, spillere, trænere og alle andre i fodboldklubberne fik Superligaen, 1. og 2. division og kvindernes Elitedivision lov igen til at spille for et begrænset hjemmepublikum fra den 21. april. Fodboldklubberne har fået grønt lys til at åbne op i mindre, adskilte publikumssektioner med stoleafstand, og hvor der skal fremvises et gyldigt Corona Pas.

Søndag den 2. maj var det så AB og Gladsaxe Stadions tur til at invitere sit faste hjemmepublikum velkommen og indenfor til kamp i 2. division mod rivalerne fra Brønshøj. Det blev en festdag med højt humør, fællesskab, spænding og underholdende fodbold – alt det, fodboldfans har sukket så meget efter siden efteråret 2020.

Dansk Træner Union varmede op til kampen med en lille snak med AB-cheftræner Patrick Birch Braune.

I AB glemmer man ikke sine helte og forbilleder. Patrick Birch Braune ved siden af AB-legenden Knud Lundberg
AB’s cheftræner Patrick Birch Braune – her ved siden af AB-ikonet Knud Lundberg – er glad for igen at kunne byde fans og publikum velkommen på Gladsaxe Stadion til topfodbold i 2. division. ”Vi har savnet vores fans enormt under Corona pandemien”, lyder det fra Patrick Birch Braune. (Foto: DTU)

Hvordan har det egentlig været at spille for tomme tribuner i så lang tid?

– Det har været dødssygt! Det har været enormt tomt, mangelfuldt og uden stemning. Der mangler noget, det er forkert på en eller anden måde, men vi er desværre også blevet vant til det under Coronaen.

Hvordan har spillerne tacklet det?

– De har egentligt taget det fint og har forstået at kunne holde fokus på den sportslige opgave, men der har manglet en opbygning af stemning og en fantribune at juble hen mod – og det giver bare noget andet, ja, noget mindre. Når fansene ikke er der, så virker det bare forkert. Fansene er vores drivkraft, grunden til at vi driver professionel fodbold og at undvære dem, er vel at sammenligne lidt med at pille begge mål ud af hver ende og så spille uden mål. Det giver ingen mening.

Hvordan sætter man egentlig sine spillere op til en kamp for tomme tribuner?

– Det synes jeg faktisk ikke har været så svært. Motivationen for det, vi løber rundt og laver, handler mere om nogle indre værdier, hvor vi har nogle målsætninger og ambitioner, som vi gerne vil opfylde i vores karriere og for vores klub. Det har vi haft meget godt fokus på og har præsteret godt.

AB Forever havde en fest, da deres klub vandt med 3-1 over rivalerne Brønshøj. (Foto: DTU)
AB Forever havde en fest, da deres klub vandt med 3-1 over rivalerne Brønshøj. (Foto: DTU)

Hvor meget betyder det at I nu har jeres fans tilbage?

– Det betyder enormt og er en af de væsentlige dele af fodbold. Vores fans er en integreret og vigtig del af klubben, og vi føler os meget privilegeret over deres opbakning, støtte og hjælp, og vi glæder os meget over, at de nu atter er tilbage til en stadionoplevelse og kunne mærke dem i ryggen. Under nedlukningen har AB fans måtte leve med kontakt på de sociale medier.

Tror du, at spillerne præsterer lige det ekstra, når der er er fans, der støtter?

– Ja, det tror jeg. Det giver en helt anden stemning, tænding og dynamik – især i sådan et lokalderby mod naboklubben Brønshøj. Spillerne glæder sig helt vildt til atter at spille fodbold foran publikum og fans. Det kan jeg godt love, smiler AB-cheftræner Patrick Birch Braune kort før kick-off.

AB vandt opgøret med 3-1 på scoringer af Frederik Christensen i første halvleg, og efter pausen øgede Jonathan Dahl Bagger to gange, inden Brønshøj Mathias Veltz reducerede.

AB’s spillere og trænerstab var glade for at have deres fans tilbage på Gladsaxe Stadion. De grønblusede kvitterede med en 3-1 over lokalrivalerne fra Brønshøj. (Foto: DTU)
AB’s spillere og trænerstab var glade for at have deres fans tilbage på Gladsaxe Stadion. De grønblusede kvitterede med en 3-1 over lokalrivalerne fra Brønshøj. (Foto: DTU)
Frederik Christensen sparker AB foran 1-0 på straffespark. (Foto: DTU)
Frederik Christensen sparker AB foran 1-0 på straffespark. (Foto: DTU)
Brønshøj havde svært ved at komme frem til de helt store chancer mod AB’s solide defensiv. (Foto: DTU)
Brønshøj forsøgte, men havde svært ved at komme frem til de helt store chancer mod AB’s solide defensiv. (Foto: DTU)
AB har bragt sig foran med 2-0 på mål af Jonathan Dahl Bagger. Han scorede også det tredje mål. (Foto: DTU)
AB har bragt sig foran med 2-0 på mål af Jonathan Dahl Bagger. Han scorede også det tredje mål. (Foto: DTU)

Verona CupSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDteamsports.comWinther Sport og Fritid.SportConcept InternationalSkaerbaekcentretdbuBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaBoldtour og EventLæs mere om Formthotics på