Sports Pharma har hjælpen til fødderne

af | 30 november 2021 | Samarbejdspartner

Børn elsker at løbe rundt i strandsandet uden sko på. Ja, ofte ser man voksne gå i sandet med skoene i hænderne. Selvfølgelig fordi det er godt for fødderne, da det her ikke er fødderne, som skal tilpasse sig en hård flade. Derimod er det sandet, som tilpasser sig fødderne, hvilket ses i aftrykket i sandet. Fødderne er ikke skabt til at bære hele kroppens vægt på en vandret hård flade.

Butiksansatte kan godt efter en lang arbejdsdag føle ømhed i fødderne, men ofte lægges skylden bare over på det hårde gulv og de nye sko. Det går nok over!!

Det at kunne bevæge sig frit uden ømheder eller smerter er for børnene nok endnu vigtigere, for det at løbe, lege og spille bold med kammeraterne er livet for dem. Kan man ikke gøre det uden gener, går man glip af en masse oplevelser.

Læs mere om Formthotics på https://sportspharma.dk

Føddernes velvære er vigtig for hele kroppen

Sko er masseproduceret med mere fokus på ydre udseende end på sålen, mens fødderne er tilpasset den enkelte. Det bedste er, når fodfladen og sålen flugter med hinanden og giver støtte overalt. Er det ikke tilfældet bliver kroppens vægt fordelt på de dele af foden, som har kontakt med underlaget, hvilket medvirker til en skæv fodstilling og dermed en markant øget risiko for smerter og senere skader ikke blot i foden men også videre op i akillessene, knæ, hofte og ryg.

I fodbold er belastningen af fødderne enorm, hvor fx skift mellem bløde og hårde baner bare forstærker belastningen, så det rigtige fodtøj bliver bare endnu mere nødvendig, hvis man vil bevare glæden og førligheden.

Lille indlægssål med enorm betydning

Sports Pharma har en ganske lille løsning på det store problem: Formthotics, som er en indlægssål, som formår at få fordelt belastningen ved at give støtte til hele foden. Indlægget lægges i skoen og varmes op, hvorefter skoen tages på. Formthotics indlægssålen varmeformes til foden for at give den komfort og støtte, som hver enkelt fod har brug for. Den bliver så bevaret i den form og kan evt. bruges i forskellige sko alt efter aktivitet. Fx indendørs eller udendørs. Da fødderne ikke har været vant til at få støtte og blive naturligt korrigeret, vil der være en tilvænningsperiode på typisk 10 – 14 dage.

Vigtigt, at voksne er opmærksomme på børnenes bevægelser

Skulle man som forældre eller trænere/ladere have en mistanke om, at en eller nogle spillere kunne have problemer med fodtøjet ville en kontrol kunne være en god investering, da fri bevægelighed uden gener er en så vigtig del af vores liv – især for børnene. Sports Pharma bliver jævnligt kontaktet af forældre, som gerne vil have undersøgt om et indlæg som formthotics er, hvad deres børn har behov for.

En løsning fundet tidligt i livet kan jo også undgå, at der opstår skader senere i livet. Alle vil jo gerne bevare deres bevægelighed hele livet igennem, og det er fødderne, som er fundamentet for kroppen og, som skal tage slæbet.

Find en Formthotics forhandler nær dig på https://sportspharma.dk

SkaerbaekcentretBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDLæs mere om Formthotics pådbuVerona CupWinther Sport og Fritid.Boldtour og Eventteamsports.com