Skal det være træningslejr og kamp mod jævnbyrdig modstander? Så skal det være Skærbæk Centret.

af | 24 april 2025 | Samarbejdspartner

Det har mange klubber fundet ud af, for lige fra årets første weekend i januar har der været hold på træningslejr i Skærbæk Centret, og lige nu har allerede 8 klubber booket plads til 2026. Men med 100 feriehuse med plads til 4 – 7 personer afhængig af alder er der plads til mange hold. For nogle få år siden opkøbte man et areal for at kunne bygge flere huse, og snart går man i gang med at bygge 20 huse på det areal, hvor der kan være plads til i alt 100 huse, så man kan rumme dobbelt så mange som i dag. Har man succes, må man jo investere, så succesen kan fortsætte.

De fodboldhold, som kommer til Skærbæk, kommer for en dels vedkommende inden april for at forberede sig til den kommende sæson, og der trænes og spilles der på kunstgræsbaner. Man har en ny flot kunstgræsbane, men snart må man nok investere i endnu en bane. De fleste af de hold, som kommer på træningslejr, vil nok meget gerne kunne slutte træningen af mod en jævnbyrdig modstander. At håbe på, at man kan indgå aftale om det, når man ser på de andre hold, som er der samtidig, er nok for useriøst. Løsningen ligger lige for: Man kontakter bare Claus Beck, og så finder han en modstander på passende niveau. Undertiden må Claus låne kunstgræsbaner i andre klubber for at kunne dække behovet for baner.

Skærbæk Centret
Skærbæk Centret

Det grønlandske landshold kommer til Skærbæk

Grønlands landshold kommer på træningslejr d. 1. – 7. juni, og de vil gerne have en tysk modstander. Men hvad er en passende modstander til det hold? Det ser ikke til at være noget problem for Claus, for han har masser af kontakter syd for grænsen. I det hele taget har han i sin lange karriere i fodboldverdenen skaffet sig en masse kontakter, så hjælper de Claus, hjælper Claus en klub på træningslejr. Måske kunne han også på denne måde tilbyde sin søn, der er træner for U17 i Sønderjyske, en attraktiv træningskamp. Det er en hjælp, man husker i klubberne, når de skal på træningslejr næste gang.

Ved at vælge Skærbæk i Danmark som træningslejr frem for et ophold i USA sender det grønlandske fodboldforbund, KAK. da et signal om, at Grønland og Danmark står sammen. Skærbæk Centret skal nok som gengæld vise den service, de kan give til alle hold. Hvert år kommer mange tyske hold også til Skærbæk fra klubber som fx. Holstein Kiel, Dortmund og Werder Bremen. Her er det primært Akademi-holdene, som fylder. Heldigvis er den tyske og den danske turnering lidt forskudt i forhold til hinanden, så belastningen på Skærbæk Centret bliver fordelt over flere uger.

Fodboldspillere og trænere udgør en stor del af de mennesker, som kommer til Skærbæk hvert år, men der er også mange andre. Hvert år i juni/juli afholder DBU deres A-licenskursus af en uges varighed med ca. 25 kursister. Det, at det er en tradition, at man afholder det ene kursus hvert år der, er et bevis på tilfredshed.

Feriehusene i Skærbæk Centret
Feriehusene i Skærbæk Centret

Jesper Jensens sidste landsholdssamling var i Skærbæk

I midten af april i år kom den danske presse til byen, idet Jesper Jensen sammen med sin assistent, Lars Jørgensen, havde det sidste træningspas med kvindelandsholdet, men nok mindst lige så interessant var, at den nye cheftræner for holdet, Helle Thomsen, blev præsenteret.

Ungdomslandsholdene bruger jævnligt hallerne til træningssamlinger, og dette sammen med andre håndboldspilleres brug af de to haller gør, at man nok snart når en belægning, der kalder på en hal mere. Håndbold og fodbold er en god kombination, da deres turneringer ligger vidt forskelligt på året. Men nye idrætsgrene har også fået øjnene op for mulighederne i Skærbæk. For første gang har man haft besøg af et hold American Football fra Hamburg, som var på besøg 5 dage i april. Det var man ikke lige vant til at få, og ingen baner var jo kridtet op til det. Men det klarede gæsterne selv!

Man har også aftale om indkvartering og spisning til deltagerne i Nordsø Cup, som afvikles i løbet af udendørssæsonen.

Skærbæk Centret er til både idræt og ferie

Skærbæk Centret er både et idrætscenter og et feriecenter, som giver plads til mange mennesker med vidt forskellige formål med opholdet. Kommer en klub med deres Akademihold, vil det nok være aktiviteterne på træningsbanen, som tæller højest. Her har man endelig tiden til at arbejde med detaljerne og præcisere taktiske elementer. Måske har man også indlagt teoritimer. Om aftenen kan man så slappe af, bowle eller gå i svømmehallen.

Svømmehallen er et sikker hit
Svømmehallen er et sikker hit

DBU’s A-licenskursus er et nødvendigt og vigtigt led i at kunne opnå A-licensen.

For nogle hold er det sociale det vigtigste. Lidt træning samt evt. en træningskamp. Ellers klarer man sig uden trænernes indblanden i Centret og i feriehusene.

Familier med mindre børn lejer et hus, tager måske en tur til Fanø og tilbringer timer i caféen, mens børnene allerhelst vil bruge en masse timer i svømmehallen og i det nybyggede kæmpe legeland. Voksne siger, at de helst vil have fast grund under fødderne. Det gælder øjensynligt ikke børnene, som nyder at blive væltet rundt af luftpuderne i legeland og det varme vand i svømmehallen. Keder forældrene sig, er der jo en bowlingbane lige ved caféen. Bowlingkuglen er nu ikke så let at styre, så måske kan de glemme børnenes kamp i deres egen kamp om at vælte keglerne. Keglebanen har været brugt flittigt i så mange år, at den snart skal renoveres.

dbuSportConcept InternationalBoldtour og EventSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDSkaerbaekcentretWinther Sport og Fritid.teamsports.comLæs mere om Formthotics påVerona CupBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europa