Fra børnetræner i Otterup til nu fuldtids U17 – træner i Norge

af | 8 juli 2024 | Artikler

Fra børnetræner i Otterup til nu fuldtids U17 – træner i Norge.

I artiklen fra 17. april fortalte Kasper Lund om sine første tre måneder af A-licensen. Han havde været på studietur sammen med de 23 andre på hans hold til Bilbao for at opleve og analysere en anden fodboldkultur end den danske, og han havde fået sin første supervision som træner for sit eget hold, OB’s U14, af kursets trænerudvikler, Steen Gleie. Senere i løbet af foråret overværede han to af sine kursuskammeraters træning, hvor Steen Gleie også var vejleder. Første halvdel af året sluttede af med et kursusophold i første uge af juli. Dette kursus bliver traditionelt afviklet i Skærbæk og Vejen, som begge har fantastiske forhold for både kursisterne og medierne, som er udvalgte ungdomshold. Der er både teori og praktik på programmet, og man bliver igen udsat for moduler, hvor man skal agere som trænere for medierne.

Hermed skulle vejen så være banet for, at Kasper skulle fortsætte med udviklingen af sit hold i OB fra i foråret efter en mindre sommerferie, men sådan er situationen ikke!!!! Kasper er ikke mere træner i OB.

Fra Otterup via OB til Norge

Fra at have været børnetræner og senere U17-træner i Otterup kom han til OB og blev første år assistenttræner for U12. Det næste halvandet år var han assistenttræner for U14 for derefter at blive assistenttræner for U15 i to år inden han for et år siden blev cheftræner for U14. På grund af rotationsordningen i OB kunne han ikke fortsætte med U14 og heller ikke rykke op til U15.

U12 og U13 er domineret af teknisk træning for den enkelte spiller og en stor del af arbejdet består i samarbejde med forældre og skole, udarbejdelse af udviklingsplaner og ting, som ikke vægtes særlig højt, når man tager A-licens.

Ønsker en U14 – træner fortsat at udvikle spillere fra tekniktræning til holdspillere og få et mere prestigefyldt trænerjob og evt. få mere i løn, hvilket langt de fleste U14-trænere gør, er ønsket naturligvis at bliver træner for en ældre årgang eller evt. hvis de føler de har et specielt godt forhold til U14-drenge at blive på den årgang.

U17-træner var attraktivt

For Kasper løste problemet om, hvem han skal træne efter ferien, sig helt af sig selv, da han fik et tilbud om at blive U17-træner i Haugesund, som ligger mellem Bergen og Stavanger på vestkysten i det sydlige Norge, hvortil der er adgang enten med skib eller med fly fra Oslo. Kasper har været på besøg i klubben og så store muligheder i jobbet.

Dog opstod der et problem: Han er nu midtvejs i sin A-licens, og han skal starte i Haugesund d. 17. juli. Hans trænerudvikler, Steen Gleie, var velvillig indstillet, idet han ville tage flyet til Haugesund i efteråret og supervisere ham i træningen med det nye U17 – hold. Den skriftlige eksamensopgave kan lige så godt udfærdiges i Norge som i Danmark, så det er intet problem. Kasper skal så nok forvente, at han skal tage flyet til København, når han skal op til den mundtlige eksamen i december eller januar.

Kasper Lund (foto OB)
Kasper Lund (foto OB)

Haugesund overtog OB’s aftale

Et andet problem opstod her i Danmark i forholdet til OB, idet reglen i OB er, at kursisten og OB deles ligeligt om kursusafgifterne. OB ville så – naturligvis – ikke betale for sidste halvdel. Her trådte Haugesund til og betalte. Så A-licensen, som jo er en europæisk licens, har rødder i både Norge og Danmark for Kaspers vedkommende..

Det kan godt blive hårdt for Kasper at skulle begynde i en ny kultur, men de mange danske træneres succes rundt omkring i Europa tyder da på, at de møder op med fodboldfaglig ballast i bagagen og et overskud, så de kan lade sig integrere uden at miste fodboldfagligheden.

Et ekstra åg over hovedet har Kasper dog, idet han senest d. 22. oktober skal aflevere en adskillige siders rapport, som han skal forsvare til den afsluttende eksamen. Kasper skal finde en fodboldfaglig problematik, som han skal indsamle viden og statistik om for derefter at konkludere.

Alt ser ud til at være klar til afgang mod det vestlige Norge, hvor blæst fra vest og regn for oven er mere normalt end her i Danmark. En enkelt ting var måske ikke helt planlagt: For kort tid siden fandt Kasper pigen, som kunne blive hans pige for livet!!!! Men hun har lovet at komme på besøg i august.

Boldtour og EventWinther Sport og Fritid.dbuSportConcept Internationalteamsports.comSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSkaerbaekcentretVerona CupLæs mere om Formthotics på