Får opfyldt sine ambitioner i Randers F.C.

af | 17 oktober 2022 | Artikler

Som fodboldtræner skal man ikke lægge planer for fremtiden, siger Rasmus Bertelsen, assistenttræner for superligaholdet Randers F.C. Fodboldverden er en usikker verden, hvor man skal finde tilfredsheden i det arbejde, man er i gang med. Skulle der for Rasmus´ vedkommende i morgen dukke et tilbud om et job i udlandet op, er det ikke noget han umiddelbart vil sige ja til. Der er noget, som er vigtigere end fodboldlivet. Nemlig privatlivet med kone og to børn.

Om det er tilfældigt, eller der er en forklaring, vides ikke, men erfaringerne fra interviews med mange superligatrænere, som startede deres trænerkarriere, da de var unge, viser, at de startede med at træne et lilleputhold, som de kalder det. Niels Frederiksen, Brøndby I.F. startede endog med at være træner for 3. lilleput i B1913. Også Rasmus Bertelsen startede som lilleputtræner i Lystrup ved Aarhus. Måske er der for meget leg og for lidt fodbold i de yngre årgange, så de er uinteressante for træneren, og de ældre årgange skal han vise sig dygtig nok til at få lov til at træne.

Fra U-holdene til Superligaen

I 2009 kom Rasmus til Randers F.C. som træner for U15, hvor han var i 2 år. Ungdomstrænerkarrieren fortsatte med U17 og U19, hvor han kom til at konkurrere mod de bedste hold i landet. Hvor U15 og U-holdene derunder er for spillere i Randers´ lokalområde, tiltrækker U17 og U19 spillere fra hele landet, da de kan bo på kollegiet lige ved siden af stadion.

Senere blev Rasmus træner for klubbens reserveligahold, som dengang da reserveholdene spillede med i DBU’s turneringer, lå placeret i 2. division dvs. 3. bedste række. Et ret attraktivt hold, fordi afstanden op til superligaholdet ikke var så stort. I dag tager spillerne til Skive og Hobro, som ligger i laget lige under Randers F.C. Men også en del Aarhus klubber som fx Brabrand får gavn af ungdomsarbejdet i Randers, da en del tager dertil for at studere.

Rasmus Bertelsen, assistenttræner for superligaholdet Randers F.C.
Rasmus Bertelsen, assistenttræner for superligaholdet Randers F.C.

Rasmus har også været chefscout, hvor han pointerer, at det er meget vigtigt, at man, inden der indgås aftale, kommer ud i spillerens miljø og oplever hans liv der, for kun derved kan man hjælpe ham optimalt i den klub, som han flytter til. Står en spiller og er kørt fast i sin nuværende klub og klubben helst vil af med ham oven i købet for et lille beløb, kan scouten måske også her gøre en god forretning, for spilleren vil uden nogen tvivl være motiveret til at vise sig frem, og måske kan en tredje klub senere se store muligheder i spilleren og vil betale Randers et ganske pænt beløb for spilleren. Randers har de senere år gjort nogle ganske gode køb og salg af spillere, hvilket har givet nogle gode muligheder for at vise sig frem på spillermarkedet, hvis det er nødvendigt. Med penge i kassen bl.a. også fra europæiske kampe har man nu muligheder for at få opbygget en kontinuitet og afklarethed samt få de spillere, som skal til for at bringe klubben videre. Klubbens chef, cheftræneren, scouten samt de to assistenter er de centrale personer i denne udvikling, så Rasmus er her med i maskinrummet.

Rasmus havde brug for nye udfordringer ud over U19, og det fik han ved at blive ansat som assistenttræner for superligaholdet. Nogle trænere finder sig bedst til rette som U19-trænere, da det miljø passer bedst til deres personlighed, og de har ingen ambitioner om at leve i den verden, som præger og måske styrer superligaen.

Et halvt år cheftræner i Randers F.C.

En endnu større udfordring fik han i januar 2018, da hollænderen Monitz blev fyret efter kort tid. Rasmus havde på superliganiveau kun assistenttrænererfaring, var kun 34 år og var lige blevet far for 2. gang, da han blev forfremmet til cheftræner for holdet, som dengang lå i bunden af superligaen. En nedrykning ville betyde mange mistede penge for klubben!! – Ledelsen må jo have ment, at jeg var den bedste til at overtage jobbet, fortæller Rasmus i dag, så der var jo ikke andet end bare at gå i gang. Som vi ved, reddede klubben sig, og fra sommeren 2018 blev Thomas Thomasberg ansat som cheftræner, og Rasmus genindtog sin nuværende position, som han er ganske tilfreds med. Samarbejdet mellem disse to trænere har nu varet i godt og vel 4 år, og det er rekord for de trænere, som er i superligaen lige nu.

I 2018 var det et spørgsmål om at blive i superligaen. Her i oktober 2022 kunne Randers F.C. med en sejr over Nordsjælland i forrige weekend have bragt sig på en sikker førsteplads, men Rasmus Bertelsen fik vel som et lille plaster på såret hilst på Flemming Pedersen, som han gik på P-licenskursus med. Spørgsmålet er måske også om Thomasberg efter mere end 4 år i klubben og en placering i toppen ikke ser efter nye ambitioner andre steder, mens ledelsen så må finde en træner, som de mener er bedst egnet til at føre klubben videre.

SportConcept InternationalLæs mere om Formthotics påWinther Sport og Fritid.Busture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaVerona CupBoldtour og EventSkaerbaekcentretteamsports.comdbuSPORTIGAN I HURUP OG THISTED