Bakary is back in Business

af | 23 december 2018 | Tæt på

Bakary Bojang har hamret mål ind på stribe for flere fodboldklubber rundt om i verden. For nyligt, vendte han hjem til Danmark og fandt en lille niche med sit fodboldtræningsfirma ”1V1-skills”, der tilbyder effektiv træning til spillere, der ønsker at forbedre deres evner på en fodboldbane. Vi mødte Bakary på træningsanlægget til en snak om hans fodbold-liv.

Han har været hele karriere-turen rundt. Fra Odense over Færøerne og til Oman. Det vender vi tilbage til. Lige nu står han, denne råkolde aften i november, 2018, og har afsluttet endnu en træning med en ung, håbefuld ungersvend, der gerne vil blive en bedre fodboldspiller. Bakary Bojang er manden bag et helt nyt træningskoncept i Odense. ”1VS1-skills” tilbyder personlig træning til unge og ældre spillere. Målet er at opbygge den komplette Allround-atlet. En spiller, der teknisk, fysisk, psykisk, taktisk og konditionelt kan bidrage til sit hold med en unik præstation. Der er også fokus på spillerens kost og på at træne netop de færdigheder den enkelte ønsker.
Den yngste spiller, Bakary har trænet, i dette nye koncept, var 7 år og den, foreløbigt, ældste 23 år. Bakary ønsker kun at træne op til, maximalt, 4 spillere ad gangen i denne koncentrerede form for træning. Som spiller kan man vælge et enkelt træningspas til 450,- eller både 5 eller 10 gange træningspas til henholdsvis 1750,- eller 3000 kr. Derudover tilbyder han også en pakkeløsning til klubber.

Men for 20 år siden, løb en ung Bakary på 11 år rundt på en støvet jordvej i Gambia og drømte om en professionel fodboldtilværelse uden for kontinentet.  To år senere befandt han sig hos sine forældre i Danmark. Og inden han så sig om, var Bakary én af B1913´s meget talentfulde Ynglingespillere i ligaen. Han blev hurtigt kontaktet af Tommy Møller Nielsen, der dengang havde ansvaret for B1909´s daværende 2.divisionsmandskab, og kontrakten med Vollsmose-klubben kickstartede Bakary Bojangs karriere. Han var hurtig, opfindsom og uortodoks nok i sit spil til at lave mål på samlebånd i tiden i ”den røde klub”.
Prøv bare at spørge i både Herfølge og Varde, der vidst aldrig glemmer mødet med den gambianske angriber. Da B1909, B1913 og Dalum dannede sammenslutningskonceptet FC Fyn, blev Bakary en naturlig del af den fynske trup, hvor forventningerne var høje og drømmene store.
Roald Poulsen var cheftræner og trods et solidt kendskab til og en forkærlighed for afrikanske spillere, meddelte han Bakary, at han havde de angribere, han skulle bruge – og, at Bakary kun ville være fjerdevalget blandt disse. Det hverken ville eller kunne den ambitiøse, unge mand jo leve med, så turen gik til OB, hvor det, de næste 5 sæsoner, blev til en del kampe for Superligaholdets reserver og kun sporadisk optræden på klubbens bedste hold.

Der arbejdes med spillerens temposkift

Én enkelt halvsæson i Næsby Boldklub blev det også til, under tiden i OB. Derefter var det blevet tid til et engelsk eventyr for Mr. Bojang og fuldtidsprofessionelle ophold og kampe i Tranmere Rovers, Hartlepool og Thamworth FC, blev det til i de følgende år. Herefter returnerede Bakary til Danmark, men det blev et ultrakort ophold, for en uge efter befandt han sig i en flyver på vej mod færøsk fodbold. En ven, der tidligere havde spillet sammen med Bakary, havde haft ringet og opfordret den unge afrikaner til at komme højt mod nord til klubben B71 Sandoy. Bakary Bojang tog den udfordring op og fik en kontrakt, men formåede ikke at redde klubben fra den truende nedrykning. Tiden på Færøerne, husker han dog tilbage på med stor glæde. ”Tiden og roen deroppe var lige, hvad jeg trængte til på dét tidspunkt”, smiler han. Efter nedrykningen, blev Bakary kontaktet af en agent, der ønskede ham til en klub i Oman. Kursen blev nu sat mod sol, varme og ørkensand i Mellemøsten og mødet med en ny fodboldkultur. Efter kun 6 kampe, måtte Bakary Bojang lade sig udskifte med en alvorlig skade, der ødelagde store dele af 2013-sæsonen for ham. Tilbage i Danmark, kom han i kontakt med Middelfart uden dog at nå til enighed med klubben ved Lillebælt.

Prøv bare at spørge i både Herfølge og Varde, der vidst aldrig glemmer mødet med den gambianske angriber. Da B1909, B1913 og Dalum dannede sammenslutnings konceptet FC Fyn, blev Bakary en naturlig del af den fynske trup, hvor forventningerne var høje og drømmene store. Roald Poulsen var cheftræner og trods et solidt kendskab til og en forkærlighed for afrikanske spillere, meddelte han Bakary, at han havde de angribere, han skulle bruge – og, at Bakary kun ville være fjerdevalget blandt disse. Det hverken ville eller kunne den ambitiøse, unge mand jo leve med, så turen gik til OB, hvor det, de næste 5 sæsoner, blev til en del kampe for Superligaholdets reserver og kun sporadisk optræden på klubbens bedste hold. Én enkelt halvsæson i Næsby Boldklub blev det også til, under tiden i OB. Derefter var det blevet tid til et engelsk eventyr for Mr. Bojang og fuldtidsprofessionelle ophold og kampe i Tranmere Rovers, Hartlepool og Thamworth FC, blev det til i de følgende år.


Herefter returnerede Bakary til Danmark, men det blev et ultrakort ophold, for en uge efter befandt han sig i en flyver på vej mod færøsk fodbold. En ven, der tidligere havde spillet sammen med Bakary, havde haft ringet og opfordret den unge afrikaner til at komme højt mod nord til klubben B71 Sandoy. Bakary Bojang tog den udfordring op og fik en kontrakt, men formåede ikke at redde klubben fra den truende nedrykning. Tiden på Færøerne, husker han dog tilbage på med stor glæde. ”Tiden og roen deroppe var lige, hvad jeg trængte til på dét tidspunkt”, smiler han. Efter nedrykningen, blev Bakary kontaktet af en agent, der ønskede ham til en klub i Oman. Kursen blev nu sat mod sol, varme og ørkensand i Mellemøsten og mødet med en ny fodboldkultur. Efter kun 6 kampe, måtte Bakary Bojang lade sig udskifte med en alvorlig skade, der ødelagde store dele af 2013-sæsonen for ham. Tilbage i Danmark, kom han i kontakt med Middelfart uden dog at nå til enighed med klubben ved Lillebælt.

Bakary instruerer den ambitiøse spiller

I stedet gik turen til Sydfyn, hvor Bakary tørnede ud for Svendborg i tre sæsoner, indtil konkursen i 2017, satte en brat stopper for lyst og vilje til yderligere fodbold på de præmisser. ”Men det var nu også en god tid i Svendborg”, slår Bakary fast og ærgrer sig over, at det endte som det gjorde.

Ja, man tror nok det er løgn, men B71 henvendte sig faktisk igen og stod denne gang klar med et trænerjob for klubbens 1. hold til den fortabte søn. Og Bakary tøvede ikke, men tog straks mod Færøerne endnu en gang. Denne gang, havde han sin kæreste med og fra januar, 2017 til juli, 2018, fungerede han som træner for det hårdtprøvede mandskab i Sandoy.

Herefter, blev han kontaktet af B1909, der stadig havde divisionsdrømmene intakte og ønskede Bakary indlemmet i 1.holds-truppen. Hvis Bakary var en indædt vindertype, da han var ung i den gamle årstalsklub, så ser han mere sig selv som teknisk stærk i dag. Og ambitioner har han stadigvæk, hvis han kan undgå skader og kroppen kommer i god form igen.

Hans personlige drøm er at udvikle spillere. Men Bakary afviser ikke, at et trænerjob godt kan komme på tale igen.

Han er optimistisk omkring sit nye fodbold-firma og har investeret mange penge i det helt rigtige udstyr, der kan optimere enhver spiller. Næste step for ham, er at få en A-licens på træner-cv´et.

Bakary véd godt, at han er et forbillede for de unge drenge. De vil utroligt gerne have hans opmærksomhed. Men det kommende bryllup, i sommeren 2019, begynder også at fylde en del og Bakary vil også gerne være et forbillede for sin kone og deres nystiftede familie.

Det er vigtigt, at udstyret sidder korrekt
SkaerbaekcentretdbuVerona CupSportConcept InternationalSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBoldtour og Eventteamsports.comWinther Sport og Fritid.Læs mere om Formthotics påBusture og sportsrejser i Danmark & resten af Europa