Årets Manager i England

af | 28 maj 2022 | Betalt / Gratis

At Jürgen Klopp vandt titlen, kan nok næppe undre nogen, når han med sit hold, Liverpool, vinder de to engelske pokalturneringer samt er blandt de to bedste i både Premier League og Champions League.

Fem kandidater kunne fans og eksperter vælge imellem, hvor mulighederne ud over Klopp var Pep Guardiola fra Manchester City, Patrick Vieira fra Crystal Palace, Thomas Frank fra Brentford og Eddie Howe fra Newcastle.

Det er i den engelske liga, de bedste trænere og hold i verden er samlet, så det er en kanon anerkendelse af det arbejde, som Thomas Frank har udført. Det er hans første år i Premier League, og mens de to andre oprykkere, Watford og Norwich, må rykke ud igen med 45 points tilsammen, sluttede Brentford med 47 points på en plads som nummer 13. Mange kiggede nok lige en ekstra gang, da bl.a. Chelsea, Arsenal og West Ham led nederlag.

Havde det været sportsmediet The Athletic, som alene skulle have udnævnt Årets Manager, var Thomas Frank blevet nr. 1, melder mediet ud fra, at det var første år i Premier League, holdet sluttede 11 points over nedrykningen og klubben har – som de skriver – et mikroskopisk budget.

Ikke bare Christian Eriksens spil på holdet har været med til at skabe de flotte resultater, men også andre danske spillere, som må have været totalt ukendte i England, har været med til at sælge dansk fodbold over there. Samtidig viser det vel også, at man ikke kan købe sig til alt.

Den første sæson har man gejsten og den ekstra energi, når det bliver svært, og modstanderne tager måske ikke en alvorligt nok. Sæson nummer to bliver den sværeste, siger nogle. Men Brentford har også evnerne til at overvinde nye og svære udfordringer, ser det ud til. Med et lavt budget skal man købe med høj kvalitet.

Verona CupSportConcept InternationalSkaerbaekcentretLæs mere om Formthotics pådbuBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSPORTIGAN I HURUP OG THISTEDBoldtour og EventWinther Sport og Fritid.teamsports.com