Mine favoritter til ”Årets Træner”

af | 1 februar 2019 | Årets træner

Når DBU inden længe løfter sløret for kandidaterne til ”Årets Træner 2018”, vil det undre mig meget om ikke ét af disse nedenstående navne kunne løbe med den hæderfulde titel. Og jeg vil her præsentere tre trænere som jeg, personligt, mener alle kunne fortjene at komme kraftigt i betragtning.

Åge Hareide
Landstræner, Åge Hareide

Åge Hareide, landstræner for det danske fodboldlandshold:

Den snart 66-årige landstræner har stået i spidsen for det danske fodboldlandshold hele 32 gange og det har resulteret i 16 sejre, 13 uafgjorte og kun 3 nederlag. Han kvalificerede, i et flot samarbejde med sine spillere, Danmark til VM i sommeren 2018 – og holdet gik, sammen med Polen, videre til ottendedelsfinalerne, hvor Kroatien ventede. Efter en heroisk indsats fra de danske drenge, stod der 1-1 på måltavlen efter de første 90 minutter. Heller ikke den forlængede spilletid ændrede på stillingen. Efter, at holdene hver havde sendt 5 straffesparksskytter til pletten, måtte Danmarks se sig slået med 3-2 – og dermed var en tilfredsstillende VM-turnering slut. Åge Hareide har med sit arbejde med det danske landshold fundet ind til en kerne af spillere med stærk international erfaring, anført af holdets lysende stjerne Christian Eriksen. Holdet spiller med sikkerhed og selvtillid og det har kunnet aflæses på de meget stabile resultater. Derfor er Åge Hareide min favorit til ”Årets Træner 2018”.

Cheftræner Kenneth Andersen FC Midtjylland
Cheftræner Kenneth Andersen FC Midtjylland

Kenneth Andersen, cheftræner i FC Midtjylland:

Nogle vil, måske, hævde, at det må være verdens letteste opgave at fortsætte det flotte arbejde FC Midtjyllands tidligere cheftræner Jess Thorup grundlagde. Alle med forstand på og indsigt i fodbold, ved dog godt, at så enkelt er det langt fra altid. Kenneth Andersens mangeårige erfaring i staben omkring ét af Danmarks allerbedste fodboldhold, er nøglen til den succes, han står med i dag. En dygtig træner, der har taget et step op i den varme cheftrænerstol, men hvor sædet under ham, på ingen måde, synes hverken lunkent eller varmt. Med stenhårdt arbejde og tillid og tryghed til de etablerede spillere, førte Jess og Kenneth, i et tæt samarbejde, FCM til det danske mesterskab 2018, i en hektisk slutfase, hvor mange havde forventet, at guld og medaljer havnede på hos de blå-gule på Vestegnen.  Da Jess Thorup, i efteråret, skiftede til belgiske Gent, var Kenneth Andersen et naturligt valg for kollektivet i FC Midtjylland. Og han har ikke skuffet de forvænte fans. FCM har kværnet al modstand ned fra de fleste hold og har bevaret den seværdige, underholdende fodboldsstil i stort set alle sine kampe. Derfor indtager holdet fortjent 2.pladsen i Superligaen og derfor er Kenneth Andersen min favorit til ”Årets træner 2018”.

Cheftræner John Lammers, Esbjerg fB
Cheftræner John Lammers, Esbjerg fB

John Lammers, cheftræner i Esbjerg fB:

”Kaninen i hatten”, er hollandske John Lammers, der, for måneder siden, placerede Esbjerg helt oppe i Top-3 i Superligaen – og formåede at holde denne 3.plads ret så længe. Han tiltrådte i klubben i 2017, hvor vestjyderne befandt sig i 1.division og fik holdet tilbage i landets fornemste række. John Lammers er et produkt af den effektive, hollandske fodboldskole og han ved, om nogen, at man ikke får noget foræret i moderne topfodbold. Med et beskedent budget, er det lykkedes at udvikle egne spillere eller finde nye talenter, der har kunnet bidrage Superliga-truppen nogle nye dimensioner. Selvom holdet måske på det seneste har tabt pusten lidt med den aktuelle 7.plads, så har Esbjerg fB tidligere bevist, at de gerne vil frem over banen og tør skabe kampene. John Lammers er en seriøs træner, der kun forventer det allerbedste fra sine spillere og han har været et friskt bekendtskab i den hjemlige Superliga indtil nu. Som oprykkerhold, er det altid svært, uanset hvor mange gange man tidligere har været oppe i Superligaen, men John Lammers har, med få og enkle midler i Esbjerg, gjort kollektivet stærkt og kampånden stor. Derfor er John Lammers min favorit til titlen som ”Årets træner 2018”.

SPORTIGAN I HURUP OG THISTEDteamsports.comBoldtour og EventLæs mere om Formthotics påWinther Sport og Fritid.SkaerbaekcentretVerona CupBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSportConcept Internationaldbu