Reklame fra vores samarbejdspartnere

Cheftrænere kommer og går, men målmandstrænerne består
Cheftrænere kommer og går, men målmandstrænerne består

Lars Bjerring begyndte som målmandstræner i OB i 2017, så han har allerede nu en anciennitet i én klub, som langt overgår gennemsnittet for en cheftræner. Han kom til OB, mens Jakob Michelsen var cheftræner, og de holder stadig ca. en gang om måneden kontakt til hinanden. Med kun 12 hold i den bedste liga i Danmark er kendskabet mellem assistent-, målmands- og cheftrænerne nok større, end man umiddelbart tror. Måske har fx målmandstræneren tidligere trænet målmanden på modstanderholdet. Med stor sandsynlighed har træneren for modstanderholdet nok også været træner for nogle på ens hold, så mange faktorer kan være med i taktikken inden kampen.

læs mere…
Toreby Grænge Boldklub fyldte d. 16. maj 100 år
Toreby Grænge Boldklub fyldte d. 16. maj 100 år

I næsten halvdelen af tiden har klubben været medlem af Dansk Træner Union, hvilket ingen anden klub kan hamle op med. Omtrent på samme tidspunkt – altså for 100 år siden – oprettedes i den store naboby, Nykøbing Falster, klubberne B1921 og B1901, men de er senere slået sammen til Nykøbing F.C. I de første år skiftede TGB også navn mellem Toreby og Grænge afhængig af, hvor man kunne få et stykke græs til at spille kampe på. Men byerne kunne nok se, at hver for sig kunne man ikke klare sig. I staten af 70’erne blev den kommunale hal bygget, og der var plads til fodboldbaner. Så hermed var adressen fastlagt for altid. I 1975 stod klubhuset færdig takket være lokal indsats for dels at skaffe penge men også arbejdskraft for at bygge klubhuset.

læs mere…
En del af noget større eller alene
En del af noget større eller alene

Ringsted Pigefodbold kan i år fejre 50-års jubilæum, for i 1973 ønskede kvinderne og pigerne efter et ”knirkende samarbejde” med fodboldafdelingens bestyrelse at træde ud og danne deres egen afdeling i Ringsted I.F. Primus motor i dette arbejde var Alf Vestbo, som allerede i starten af 60’erne havde fået gang i pigefodbolden i klubben. I 78 stoppede han sit arbejde som formand, hvor klubben var ved at blive en topklub inden for kvindefodbolden med flere landsholdsspillere og var en magnet for de gode spillere på Sjælland. Som i andre klubber havde mange mænd svært ved at se kvinderne konkurrere om populariteten på fodboldbanen, hvilket smittede af på faciliteterne for kvinderne, så de i nogle klubber enten flygtede væk eller blev frosset ud.

læs mere…
Reagerer en målmand på data eller på intuition?
Reagerer en målmand på data eller på intuition?

Vi lever i en tid, hvor der aldrig har været lettere at skaffe sig informationer om alverdens ting. Og jo mere viden man har, jo lettere skulle man have ved at træffe de rigtige beslutninger. Brug af data i fodbold fylder især blandt yngre trænere mere og mere, fordi det, som betyder meget i ens civile job, også kan have stor værdi i jobbet om træner. Data er fortid, mens en fodboldkamp kun kan forberedes til en fremtid, som ikke kan planlægges. Derfor er det vigtigste for målmanden – eller keeperen, som målmandstræneren for HB Køges Kvindeligahold, Claes De Flon helst vil bruge – at hun reagerer ud fra sin intuition, hvilket vil sige, at hun reagerer ud fra den opståede situation uden logisk tænkning. Viser hun samtidig, fra hun træder ind på banen udstråling, attitude og selvtillid sender hun et signal til modstanderne, som gør dem usikre i mødet med hende, og et signal til forsvarerne om, at ”vi er de stærke”. Dette psykologiske signal virker øjensynligt, for der går meget få mål ind hos danmarksmestrene fra HB Køges kvinder, som igen i år er meget tæt på endnu et mesterskab.

læs mere…
Lønnet eller omkostningsdækket
Lønnet eller omkostningsdækket

En lønnet træner er typisk en træner, som er ansat fuldtids og dermed følger de regler, som gælder for ansatte på normale arbejdspladser med dertil hørende goder og pligter fx betaling af skat.

Langt de fleste trænere – og dermed også langt de fleste af DTU’s medlemmer – er omkostningsdækkede trænere. Det vil sige, at de ikke får penge for at være træner for et hold – i så fald skulle de nemlig betale skat af beløbet – men de får dækket de udgifter, de får for at kunne passe trænerjobbet. Det skal man jo ikke betale skat af, da det er udgifter, man har haft. Det er det, man kalder ulønnet træner.

læs mere…